ΝΕΑ

Κινδυνεύουν Google-Apple από τις γερμανικές μάρκες;

Ελλάδα 17:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κινδυνεύουν Google-Apple από τις γερμανικές μάρκες;

ΝΕΑ

Κινδυνεύουν Google-Apple από τις γερμανικές μάρκες;

ΝΕΑ

Τη δική τους… απάντηση στους αμερικάνικους κολοσσούς Google-Apple και την «εισβολή» τους στο χώρο του αυτοκινήτου δίνουν οι τρεις πρώτες σε πωλήσεις εταιρείες κατασκευής πολυτελών μοντέλων. Ως γνωστόν οι Audi-BMW-Mercedes συνεργάστηκαν στην εξαγορά των χαρτών HERE από τη Nokia, μία κίνηση που δεν έχει να κάνει μόνο με τα συστήματα πλοήγησης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Στελέχη των τριών κατασκευαστών έδωσαν μαζί με τον Πρόεδρο της HERE κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, παρουσιάζοντας λεπτομέρειες της συμφωνίας και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Η νέα πλατφόρμα θα επιταχύνει τη διαδικασία «ψηφιοποίησης» της οδήγησης, με τα οχήματα να είναι διαρκώς συνδεδεμένα με το περιβάλλον. Η αλληλεπίδραση θα διευκολύνει επίσης την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, έναν τομέα στον οποίο επενδύουν μεγάλα ποσά η Google και η Apple.

Η πλατφόρμα της HERE θα παρέχει χάρτες υψηλής ανάλυσης με ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο (π.χ. για έργα που γίνονται στο δρόμο και θα προτείνει παρακάμψεις). Τα αυτοκίνητα που θα είναι συνδεδεμένα με τις υπηρεσίες της HERE θα συγκεντρώνουν πληροφορίες από τα σημεία διέλευσής τους και θα τις μεταδίδουν στη βάση! Έτσι ο όγκος των δεδομένων θα αυξάνεται και θα ανανεώνεται διαρκώς.

Advertisement
Advertisement

Οι χάρτες και οι λοιπές υπηρεσίες HERE δεν θα είναι αποκλειστικό προνόμιο των αυτοκινήτων Audi-BMW-Mercedes, αλλά θα διατίθενται προς κάθε ενδιαφερόμενο (κατασκευαστή οχημάτων και όχι μόνο). Οι τρεις πολυτελείς μάρκες έχουν ίδιο ποσοστό στη HERE και έχουν υπογράψει συμφωνία ότι καμία δεν θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Θα περιμένουμε να ακούσουμε σύντομα νέα από τις Google και Apple, στους τομείς της συνδεσιμότητας και της αυτόνομης οδήγησης, εκεί δηλαδή όπου «παίζεται» σήμερα το παιχνίδι της αυτοκίνησης.

Advertisement

HERE-maps-germans-a1200