Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

LIVE από Σόφια: Πρώτη γνωριμία με το Opel Crossland X

Ελλάδα 10:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

LIVE από Σόφια: Πρώτη γνωριμία με το Opel Crossland X

ΝΕΑ

LIVE από Σόφια: Πρώτη γνωριμία με το Opel Crossland X

ΝΕΑ

Tο νέο Crossland X είναι το δεύτερο compact SUV της Opel που τοποθετείται δίπλα στο Mokka X, αποτελώντας μια πιο «αστική» επιλογή της γερμανική φίρμας. Ταξιδεύουμε στη Σόφια για να γνωρίσουμε το μοντέλο στην πρώτη του στατική παρουσίαση.

Advertisement
Advertisement

Αποστολή Σόφια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Το Opel Crossland X έχει ελαφρώς μικρότερο μήκος από ό,τι το Mokka X (4,212 μέτρα έναντι 4,275), ενώ παράλληλα είναι πιο κοντό σε ύψος κατά 70 χλστ. και δεν θα έχει τετρακίνηση. Αισθητικά, οι γραμμές του Crossland X είναι άκρως μοντέρνες, με ένα αμάξωμα που διαθέτει πολλές καμπύλες, εμπρός μέρος που θυμίζει αυτό του Mokka X, αλλά και μοντέρνο πίσω μέρος, που κάνει το ίδιο τρικ της οροφής με τη χρωμιωμένη λωρίδα, όπως στο Opel ADAM.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι αρκετά γνώριμη από τα νέα Astra & Mokka X, με την μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος infotainment να παραμένει ψηλά στο κέντρο του ταμπλό. Διαφέρει η σχεδίαση των αεραγωγών και του πίνακα οργάνων, ενώ υπάρχει και μια πρακτική θήκη στην κονσόλα. Στο ίδιο μήκος κύματος της αυξημένες πρακτικότητας εντάσσεται και η παρουσία στοιχείων όπως τα συρόμενα πίσω καθίσματα (κατά 150 χλστ.), αλλά και το μεγάλο πορτ-μπαγκάζ με χωρητικότητα από 410 έως 520 λίτρα (ανάλογα με τη θέση του καθίσματος).

Στα υπόλοιπα στοιχεία του νέου Opel Crossland X, η γκάμα των μηχανικών συνόλων του μοντέλου περιλαμβάνει 2 μοτέρ. Ένα βενζίνης 1,2 λίτρων (απο 82 έως 130 ίππους) και ενα πετρελαίου 1.600 κυβικών (99 & 120 ίππους). Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα στα τέλη Ιουνίου (οι παραγγελίες ξεκινούν τον Απρίλιο). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο Crossland X, μείνετε συντονισμένοι στο newsauto.gr.