Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιό είναι το αγαπημένο SUV του Κιμ Γιονγκ Ουν;

Ελλάδα 22:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιό είναι το αγαπημένο SUV του Κιμ Γιονγκ Ουν;

ΝΕΑ

Ποιό είναι το αγαπημένο SUV του Κιμ Γιονγκ Ουν;

ΝΕΑ

Μπορεί στη Βόρεια Κορέα να απαγορεύεται η εισαγωγή πολυτελών αγαθών, όμως για τον Κιμ Γιονγκ Ουν αυτό δεν ισχύει, αφού προτιμά να κινείται στις απομονωμένες περιοχές της χώρας του με ένα πολυτελές ιαπωνικό SUV.

Advertisement
Advertisement

Στην πιο πρόσφατη μάλιστα εμφάνισή του, μια από τις πολύ σπάνιες μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού, ο Κιμ επισκέφτηκε πλημμυρισμένα χωριά τη Βόρειας Κορέας στην επαρχία Ούνπα, οδηγώντας ο ίδιος το αγαπημένο του SUV.

Πρόκειται για ένα μαύρο Lexus LX570, το οποίο για πρώτη φορά έκανε την εμφάνισή του με τον Κιμ στη θέση του οδηγού πριν ακριβώς από 2 χρόνια στην πρωτεύουσα της Β. Κορέας, Πιονγκγιάνγκ.

Advertisement
Advertisement

Είναι από τις λίγες φορές που έχουμε δει τον Κιμ να οδηγεί, αφού συνηθίζει να μετακινείται στο πίσω κάθισμα πολυτελών αυτοκινήτων όπως των θωρακισμένων Mercedes-Maybach Pullman Guard που έχει στην κατοχή του ή της Rolls-Royce Phantom που απέκτησε πριν από μια διετία.

Σημειώστε ότι όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Κιμ Γιονγκ Ουν έμαθε να οδηγεί μόλις στην ηλικία των 3 ετών (!), όμως πολύ σπάνια εμφανίζεται να οδηγεί ο ίδιος κάποιο αυτοκίνητο.

Στην περίπτωση της επίσκεψής του στα πλημμυρισμένα χωριά της επαρχίας Ούνπα, ο Κιμ επέλεξε το LX570 για να μπορέσει να κινηθεί με όσο το δυνατόν περισσότερη άνεση στους δύσβατους δρόμους.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι το Lexus LX570, το κορυφαίο SUV της ιαπωνικής μάρκας, ξεχωρίζει για την πολυτέλειά του, αλλά και τις εκτός δρόμου δυνατότητες. Εξοπλίζεται με έναν ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα βενζίνης 5.7 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 383 ίππους, καθώς επίσης και με τετρακίνηση, αερανάρτηση με ενεργά αμορτισέρ, αλλά και μια σειρά από συστήματα off road κίνησης.

Advertisement

Το LX δεν προσφέρεται στην Ευρώπη, αντίθετα όπως στην Ασία και τη Βόρεια Αμερική όπου πωλείται, έχει να επιδείξει μια πολύ καλή πορεία στα πολυτελή μεγάλα SUV.

Διαβάστε επίσης:

Έτσι αποκτά τις λιμουζίνες ο Kim Jong Un

Advertisement

Λαθρέμπορος αυτοκινήτων ο Kim Jong-Un

Ο Trump δείχνει στον Kim την προεδρική λιμουζίνα (video)