Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Λέμε αντίο στο τωρινό XC90

Ελλάδα 21:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Λέμε αντίο στο τωρινό XC90

ΝΕΑ

Λέμε αντίο στο τωρινό XC90

ΝΕΑ

Τα χρόνια πέρασαν και στο μεταξύ οι ανταγωνιστές της Volvo εξέλιξαν τα μοντέλα τους. Οι Σουηδοί επιστρέφουν όμως με το εντελώς νέο XC90, το οποίο σκοπεύει να… ταράξει τα ύδατα στην κατηγορία των μεγάλων και πολυτελών SUV. Πριν όμως τα αποκαλυπτήρια τον Οκτώβριο στο Παρίσι, η Volvo αποχαιρετά το απερχόμενο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το XC90 παρουσιάστηκε ενώπιον του κοινού τον Ιανουάριο του 2002 στην έκθεση του Ντιτρόιτ, οι πωλήσεις του άρχισαν όμως το 2003. Οι καλύτερες επιδόσεις του ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες, με 38.800 πωλήσεις το 2004 και 36.200 ένα χρόνο αργότερα. Πλέον η παραγωγή του ολοκληρώθηκε στο κύριο εργοστάσιο της Volvo, στην Τορσλάντα, λίγο έξω από το Γκέτεμποργκ. Κατασκευάστηκαν συνολικά 636.143 XC90 και το τελευταίο από αυτά οδηγήθηκε στο μουσείο της σουηδικής μάρκας, στο Γκέτεμποργκ.

Η παραγωγή του τωρινού XC90 δεν θα σταματήσει εντελώς, αλλά θα συνεχιστεί στην Κίνα όπου θα πωλείται αποκλειστικά. Για την Ευρώπη και την Αμερική βέβαια η Volvo έχει ετοιμάσει τη νέα γενιά του μεγάλου SUV, για τους κινητήρες της οποίας μπορείτε να μάθετε περισσότερα κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Advertisement
Advertisement