Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lada Niva: Πώς θα μπορούσε να είναι η νέα γενιά

Ελλάδα 14:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lada Niva: Πώς θα μπορούσε να είναι η νέα γενιά

ΝΕΑ

Lada Niva: Πώς θα μπορούσε να είναι η νέα γενιά

ΝΕΑ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση που θα μπορούσε να καταλήξει σε εμπορική επιτυχία για τη Lada, είναι αυτή του Niva California που μας έρχεται από το 2016.

Advertisement
Advertisement

 

Οι φωτογραφίες του πρωτοτύπου που βλέπουμε, δημοσιεύτηκαν το 2018. Η σχεδίαση του νέου μοντέλου όμως, είναι από το 2016, όταν και προτάθηκε από ανεξάρτητο σχεδιαστικό οίκο, ως αντικαταστάτης του Lada Niva. Στις φωτογραφίες, βλέπουμε ένα αυτοκίνητο που θα μπορούσε να κάνει αρκετά μεγάλη επιτυχία για λογαριασμό της Lada. Με compact διαστάσεις και ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές γραμμές, το Niva California είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα μπορούσε να φέρει το Niva ξανά στο προσκήνιο και –γιατί όχι;- σε μια θέση ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές της κατηγορίας των SUV.

Advertisement
Advertisement

Από τις φωτογραφίες φαίνεται πως το μοντέλο είναι 5θυρο, με τις πίσω πόρτες να είναι πρακτικά πάνω από τον πίσω τροχό (κάτι που δείχνει ως λεπτομέρεια το ότι πρόκειται για πρωτόλειο πρωτότυπο). Οι μαζεμένες διαστάσεις γίνονται μεγάλο πλεονέκτημα για το μοντέλο που θα μπορούσε να είναι ένα πραγματικό Lada, φέρνοντας και την εταιρεία με τα παρωχημένα μοντέλα στην επικαιρότητα με πολύ ενδιαφέρον τρόπο. Στο πίσω μέρος, το πρωτότυπο παραπέμπει αισθητικά στο Volvo XC40- κάτι που μόνο ως επιτυχία του σχεδιαστή μπορεί να θεωρηθεί (μην ξεχνάμε πως η σχεδίαση και η κατασκευή του πρωτοτύπου ολοκληρώθηκε το 2016).

Advertisement

Γενικά η εικόνα του Niva California είναι πολύ ενδιαφέρουσα και είχε προοπτική να αποτελέσει τη βάση για την εξέλιξη ενός μοντέλου που θα μπορούσε να αλλάξει δραστικά την εικόνα της Ρώσικης εταιρείας.

Advertisement