Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lada: Μπορεί να κινηθεί με συμπλέκτη από… ξύλο; (+video)

Ελλάδα 10:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lada: Μπορεί να κινηθεί με συμπλέκτη από… ξύλο; (+video)

ΝΕΑ

Lada: Μπορεί να κινηθεί με συμπλέκτη από… ξύλο; (+video)

ΝΕΑ

Ένα ακόμη video από το «Garage 54» δίνει απάντηση σε μία ερώτηση που κανείς δεν έκανε.

Advertisement
Advertisement

Οι «μηχανικοί» του «Garage 54» στην Ρωσία δημιούργησαν ένα ακόμη video με στόχο να απαντήσουν σε μία υποθετική ερώτηση: «Κινείται ένα αυτοκίνητο με συμπλέκτη, που το υλικό τριβής του είναι… ξύλο;»

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ακούσατε κάποιον να ρωτάει αν ένας ξύλινος δίσκος συμπλέκτη θα μπορούσε να δώσει κίνηση σε ένα αυτοκίνητο; Η σωστή απάντηση είναι: «ποτέ» Βέβαια οι φίλοι μας από την Ρωσία στο «Garage 54» τολμούν και δοκιμάζουν το οτιδήποτε χωρίς να ρωτήσει κάποιος κάτι, απλά για να φτιάξουν ένα video.

Στο video garage της Ρωσίας έχουν δουλέψει ξανά με το ξύλο, με ένα διαφορετικό τρόπο. Δημιούργησαν ένα ξύλινο σπίτι σε τροχούς που μπορούσε να κινηθεί δίνοντάς μας έναν εντελώς διαφορετικό ορισμό των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων.

Advertisement
Advertisement

Αλλά αυτό το… πείραμα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Ο στόχος είναι να αφαιρεθεί ολόκληρο το υλικό τριβής από τον δίσκο του συμπλέκτη και να την αντικατασταθεί με ξύλο. Τώρα το γιατί να γίνει αυτό δεν είμαστε απολύτως σίγουροι πως έχουμε την απάντηση. Ίσως για όταν τελειώσουν τα ανταλλακτικά; Ή ίσως για να αλλάξετε τον μηχανικό με ξυλουργό, σε περίπτωση που χρειαστεί να αντικαταστήσετε το συμπλέκτη σας.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το «Garage 54» μας έδειξε πως ο ξύλινος δίσκος συμπλέκτη λειτουργεί (τουλάχιστον για μία μικρή φάση δοκιμών). Το Lada στο οποίο τον τοποθέτησαν κινήθηκε εμπρός και πίσω, με αλλαγές ταχυτήτων (εκτός από την πρώτη) και όλα λειτούργησαν χωρίς προβλήματα. Παρόλο που ο… μηχανικός/παρουσιαστής παρατήρησε ότι μυρίζει έντονα καμένο ξύλο μέσα στην καμπίνα, κάτι που δεν μας προκαλεί έκπληξη.

Βέβαια, διαβάζοντας τα σχόλια, ανακαλύψαμε το παράπονο των θεατών του video και το δικό μας. Οι Ρώσοι δεν μας έδειξαν τι έμεινε από τον δίσκο μετά τη δοκιμή.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Μία εξάτμιση για κάθε κύλινδρο; Το Garage 54 το τολμά (+video)

Advertisement

Από τα… σαπάκια στράφηκαν στα «ρημάδια» μεταχειρισμένα

Έτσι θα αποζημιωθείτε αν πάθετε ζημιά από λακκούβα

 

Advertisement