Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Kyocera Moeye Concept με ρετρό διάθεση (VIDEO)

Ελλάδα 19:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kyocera Moeye Concept με ρετρό διάθεση (VIDEO)

Mobility

Kyocera Moeye Concept με ρετρό διάθεση (VIDEO)

Mobility

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια εταιρεία που δεν έχει στο παρελθόν παρουσιάσει κάποιο όχημα, να το κάνει, έχοντας δυνατό τεχνολογικό υπόβαθρο. Το Moeye της Kyocera είναι μια νέα τέτοια περίπτωση.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να μην έχετε ακούσει για την Kyocera Corporation, αλλά είναι πιθανό να έχετε χρησιμοποιήσει τουλάχιστον ένα από τα προϊόντα της, καθώς η εταιρεία με έδρα το Κιότο είναι κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών.

Με ειδίκευση στους εκτυπωτές, τα φωτοαντιγραφικά, τα κινητά τηλέφωνα, τις οθόνες LCD και τα ηλιακά πάνελς, η Kyocera είναι μια εταιρεία που έχει μεγάλο κύκλο εργασιών, καθώς και μια εύλογα μεγάλη βεντάλια προϊόντων τεχνολογίας με τα οποία ασχολείται. Τώρα λοιπόν, φαίνεται πως έφτασε η στιγμή και για την Kyocera να δείξει στον κόσμο το όραμά της για ένα αυτόνομο όχημα για την εποχή του MaaS (Mobility as a Service)– δηλαδή της κινητικότητας που δεν θα εστιάζει στο όχημα αυτό καθαυτό αλλά στη δυνατότητα ποιοτικής μετακίνησης, προσαρμοσμένης στις εκάστοτε ανάγκες ως παρεχόμενη υπηρεσία. Με το πρωτότυπο Moeye, που είναι μια τεχνολογική μελέτη εξοπλισμένη με πολλά από τα μοναδικά προϊόντα της εταιρείας, η Kyocera επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων και στη διεύρυνση του οπτικού πεδίου του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Αυτό το πετυχαίνει στο Moeye, κάνοντας ένα μέρος του πιλοτηρίου «διαφανές» χρησιμοποιώντας οπτική τεχνολογία καμουφλάζ και κάποιες κάμερες για αναπαραγωγή του περιβάλλοντος σε πραγματικό χρόνο. Αυτό το τέχνασμα χρησιμοποιείται για να μετατρέψει ολόκληρο το πλάτος του αυτοκινήτου (1,2 μέτρα), συμπεριλαμβανομένων και των A και B Pillars, σε «διάφανο». Το Moeye είναι επίσης εξοπλισμένο με διάφορες συσκευές της Kyocera, συμπεριλαμβανομένου ενός 3D ολογραφικού βοηθού που προβάλλεται από μια οθόνη υγρών κρυστάλλων υψηλής απόδοσης στο ταμπλό, τον φωτισμό LED «Ceraphic» παρόμοιο με το φυσικό φως στην οροφή και τα πάνελ των θυρών και τα «Kyoto Opal», με τα οποία επενδύεται στην ουσία το εσωτερικό των θυρών αλλά και η κεντρική κονσόλα, δίνοντας μια πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση στην καμπίνα από την οποία λείπουν τα συμβατικά στοιχεία ενός τυπικού αυτοκινήτου- όπως είναι το τιμόνι και τα πεντάλ.

Πολύ ιδιαίτερη είναι και η σχεδίαση του αμαξώματος, που παραπέμπει σε κάτι παλιό, από το 1930, αλλά αρκετά «αφηρημένα», που σημαίνει πως δεν έχει απευθείας αναφορά σε συγκεκριμένο μοντέλο της συγκεκριμένης περιόδου. Η αντίθεση με το φουτουριστικό εσωτερικό είναι πλήρης και αυτό είναι ένα ακόμα στοιχείο που ήθελε η Kyocera να τονίσει με την πρότασή της αυτή.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Τι νέο ετοιμάζει η Lexus;

Το Songsan Summer είναι ένας κλώνος με ρετρό στοιχεία

Το εντυπωσιακότερο πρωτότυπο στο Πεκίνο

Advertisement