Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κροατία: Διαμαρτυρία κατόχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ελλάδα 14:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κροατία: Διαμαρτυρία κατόχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Κροατία: Διαμαρτυρία κατόχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων στην Κροατία πραγματοποίησαν σύντομη διαμαρτυρία σε πρατήριο ανεφοδιασμού προκειμένου να υπάρχει κρατική ανταπόκριση για κατασκευή περισσότερων συμβατικών σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (ICE).

Advertisement
Advertisement

 

Η διαμαρτυρία εκφράστηκε με 15 ηλεκτρικά αυτοκίνητα σταθμευμένα σε πρατήριο ανεφοδιασμού. Μεταξύ των αυτοκινήτων στη διαμαρτυρία συμπεριλαμβάνονταν τα εξής μοντέλα, Tesla Model S, Smart ForTwo Electric, δύο BMW i3s, Hyundai Kona Electric, Nissan Leaf, VW e-Up καθώς και ένα VW e-Golf. “Η εκδίκηση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου!” Έγραψε ο Kolovrat στο Facebook (υπεύθυνος για τη συγκεκριμένη κίνηση). “Φαίνεται πως δεν υπάρχει άλλη λύση για να αναδείξεις το πρόβλημα μη εύρεσης φορτιστών με κανονική χρέωση, από τον αποκλεισμό με ηλεκτρικά οχήματα ενός βενζινάδικου. Η παράσταση διήρκεσε 6 λεπτά και η πρόθεσή δεν ήταν να παρενοχλήσουμε κανέναν, αλλά να επισημάνουμε το γεγονός ότι τα ηλεκτρικά οχήματα είναι εδώ και ο θετικός τους αντίκτυπος στην κοινωνία μεγάλος», πρόσθεσε.

Μια ανάλογη πράξη είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από αρκετό καιρό. Τον περασμένο μήνα ένας τύπος με Ford F-150 Raptor στη Γερμανία να “ρυμουλκεί” έναν φορτιστή για ηλεκτρικά (EV) οχήματα. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν νόμοι στην Κροατία που σχετίζονται με τη στάθμευση οχημάτων ICE σε συγκεκριμένα σημεία, αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν θεσπίσει νόμους για να καταστήσουν τον “κώνο” παράνομο. Μεταξύ των κρατών που εφαρμόζουν τέτοιους νόμους είναι η Καλιφόρνια, η Χαβάη, η Μασαχουσέτη, η Ρόουντ Άιλαντ και η Φλόριντα.

Advertisement
Advertisement