Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κορωνοϊός: Πτωχεύει η Lifan…

Ελλάδα 11:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κορωνοϊός: Πτωχεύει η Lifan…

ΝΕΑ

Κορωνοϊός: Πτωχεύει η Lifan…

ΝΕΑ

Το τελικό χτύπημα έδωσε ο κορωνοϊός στην κινέζικη Lifan, η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν την πτώχευση.

Advertisement
Advertisement

Η Lifan, η οποία ξεκίνησε την πορεία της το 1992, ήταν μια πολύ σημαντική εταιρεία για την κινέζικη αγορά, αφού ιδίως στο κομμάτι των μοτοσικλετών είχε αναδειχθεί σε μια από τις best-seller μάρκες της χώρας.

Παράλληλα, από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 η κινέζικη εταιρεία είχε παρουσιάσει και μια πλήρη γκάμα επιβατικών και επαγγελματικών αυτοκινήτων, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μοντέλα της προσφέρονταν και στη χώρα μας μετά τα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η Lifan είχε μια έντονα πτωτική πορεία και ιδίως την τελευταία 5ετία, οι πωλήσεις της στην Κίνα είχαν μειωθεί αισθητά. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μοντέλα της δεν έχουν ανανεωθεί, ενώ και μια προσπάθεια για συνεργασία με Ευρωπαίο κατασκευαστή δεν ευδοκίμησε ποτέ.

Advertisement
Advertisement

Πλέον, σχεδόν 400 πιστωτές έχουν πάει στα δικαστήρια την Lifan, ζητώντας της κεφάλαια ύψους 3 δις γεν ή 378 εκατομμυρίων ευρώ. Κερασάκι στην τούρτα ήταν η κρίση του κορωνοϊού, που έδωσε στη Lifan το τελικό χτύπημα οδηγώντας την προ των πυλών της πτώχευσης.

Ήδη το περασμένο Σάββατο η Lifan και εν μέσω έντονης φημολογίας για ενδιαφέρον εξαγοράς της από την Geely που πάντως διαψεύθηκε, ζήτησε αναδιάρθρωση χρέους από τους πιστωτές της, μέσω της πώλησης περιουσιακών της στοιχείων και της προσφοράς ομολόγων. Αν το σχέδιο αυτό δεν πετύχει, τότε η Lifan θα οδηγηθεί στην πτώχευση μέσα στο καλοκαίρι όπως σημειώνουν αναλυτές της κινέζικης αγοράς.