Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kορυφαία και πανάκριβα αυτοκίνητα που έχουν πουληθεί φέτος στην Ελλάδα

Ελλάδα 11:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Kορυφαία και πανάκριβα αυτοκίνητα που έχουν πουληθεί φέτος στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Kορυφαία και πανάκριβα αυτοκίνητα που έχουν πουληθεί φέτος στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Ξεχνάμε για λίγο τις τιμές και τις ανάγκες και βάζουμε στην εξίσωση της αγοράς αυτοκινήτου μόνο το συναίσθημα. Βλέπουμε τι έχει πουληθεί στην Ελλάδα το 2023 και το δείχνουμε.

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων συγκριτικά με το 2021 παρουσιάζουν άνοδο, παρά το γεγονός ότι οι παραγωγές έχουν μειωθεί. Η αύξηση στις τιμές αρχικά δεν πτόησαν το αγοραστικό κοινό όμως τις τελευταίες εβδομάδες και με την ενεργειακή κρίση φαίνεται πως επηρεάζεται όχι μόνο η διάθεση των πελατών αλλά τα νούμερα που αφορούν στις παραγγελίες.

Παρ’ όλα αυτά, οι κατηγορίες με τα ακριβά αυτοκίνητα συνεχίζουν να διατηρούν υψηλά ποσοστά. Οι έχοντες προφανώς και έχουν να ξοδέψουν περισσότερα και αυτό είναι κάτι που το βλέπουμε σε πολλές αγορές του κόσμου, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα.

Από τις συνολικά 90.727 φετινές ταξινομήσεις ξεχωρίσαμε κάποια μοντέλα που σίγουρα όλοι θα θέλαμε να έχουμε στο γκαράζ μας και με κάθε ευκαιρία να καθόμαστε πίσω από το τιμόνι τους. Επιλέξαμε έξι από αυτά που σίγουρα όλοι, λίγο – πολύ, έχουμε ονειρευτεί και όπως θα διαβάσετε και παρακάτω κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Advertisement
Advertisement

Δείτε τι επιλέξαμε με αλφαβητική σειρά.

BMW 8-series
Ένα πολυτελές σπορ μοντέλο που συνδυάζει τα πάντα. Σχεδίαση, επιδόσεις και φυσικά πολυτέλεια είναι τρία από τα κύρια χαρακτηριστικά της 8-άρας. Διατίθεται με κινητήρες βενζίνης και diesel, με την κορυφαία έκδοση να είναι η Μ8 με τους 600 ίππους. Η τιμή της ξεκινά από τα 125.650 και φτάνει τα 234.500 ευρώ. Από την αρχή της χρονιάς έχουν πουληθεί δύο, μία εξ αυτών τον Οκτώβριο.

Advertisement

Ferrari SF90 Stradale
Το όνομα και μόνο της Ferrari προκαλεί δέος. Το ίδιο ισχύει για όλα τα μοντέλα και φυσικά για την SF90 Stradale που ταξινομήθηκε φέτος στην Ελλάδα, κάτι που είχαμε ένα δούμε πάρα πολλά χρόνια. Το πρώτο plug-in υβριδικό αυτοκίνητο της Ferrari αποδίδει 1.000 ίππους και έχει ροπή 800Nm. Στη γλώσσα των αριθμών το 0-100 επιτυγχάνεται σε 2.5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα.

Advertisement

Ford Mustang
Το επιβλητικό muscle car που το βλέπεις, το θαυμάζεις και θέλεις να βρεθείς πίσω από το τιμόνι του, να το βάλεις μπροστά και να ακούσεις τον ήχο από το V8 κινητήρα των 5.0 λίτρων. Δύο Ford Mustang έχουν ταξινομηθεί από την αρχή του έτους στην έκδοση με τα 5.0 λίτρα και τους 450 ίππους. Η τιμή του αμερικάνικου μοντέλου ξεκινά από τα 70.000 ευρώ περίπου και φτάνει τα 86.000 στην έκδοση με τα 460 άλογα.

 

Advertisement

Lamborghini Aventador
Τα λόγια είναι περιττά όταν η αναφορά γίνεται για μία Lamborghini. Διαστημική σχεδίαση, επιδόσεις σκέτη… κόλαση και σπορ χαρακτηριστικά που είναι μη αμφισβητήσιμα. Από την αρχή του έτους έχουν ταξινομηθεί δύο, όπου η μία αφορούσε την συλλεκτική Ultimae. Κινητήρας 6.5 λίτρα, V12, 0-100 σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, τελική τα 355 χλμ./ώρα. Η τιμή της στην Ελλάδα ξεπερνά τα 600.000 ευρώ και… ανεβαίνει ανάλογα με την έκδοση.

Mercedes G-Series
Το τετραγωνισμένο Mercedes G-Series είναι ένα από τα κορυφαία τετρακίνητα που πωλούνται. Εκτός όμως από τις δυνατότητές του, η σπαρτιάτικη σχεδίαση προκαλεί τις αισθήσεις του αγοραστικού κοινού που το βλέπει και… αρρωσταίνει. Άλλωστε με τιμή που ξεκινά από τα 197.250 και φτάνει τα 301.60 ευρώ σίγουρα δεν συμβιβάζεσαι με κάτι που δεν σου κάνει τα χατίρια σε όλα τα επίπεδα. Είναι διαθέσιμο με κινητήρες 3.0 και 4.0 λίτρων και ιπποδυνάμεις από 286 έως 585 άλογα. Από την αρχή του έτους έχουν ταξινομηθεί τέσσερα αυτοκίνητα.

Porsche 911
Το όνομα και μόνο αρκεί. Η Porsche 911 είναι το αυτοκίνητο που θα ήθελε ο καθένας να έχει και να χρησιμοποιεί ακόμα και στην καθημερινότητά του. Από το πιο παλιό μέχρι το πιο σύγχρονο. Ήδη από την αρχή του έτους έχουν πουληθεί 11 Porsche 911 και από αυτές οι δύο ταξινομήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο. Είναι διαθέσιμη με κινητήρα 3.0 λίτρων ενώ υπάρχει και η έκδοση 3.8 turbo S με τα 650 άλογα και την τιμή που σχεδόν αγγίζει τα 350.000 ευρώ. Η αρχική της τιμή ξεκινά σχεδόν από τα 160.000 ευρώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο Ford Ranger Raptor στην Ισπανία
Euro NCAP: Πεντάστερος και ο Νοέμβριος (+video)
Η πτώση της ζήτησης θα φέρει… εκπτώσεις;