Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | newsmotoChoice: 125

ΝΕΑ

«Κόλαση» η αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων!

  • Γιώργος Κ. Ανδρής (ga@newsauto.gr)

Κάποιοι επιτήδειοι έμποροι έχουν καταφέρει να επηρεάσουν αρνητικά σχεδόν όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου. Τι πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι αγοραστές για να μειώσουν τον κίνδυνο εξαπάτησής τους.

Η αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων εδώ και δεκαετίες αποτελεί πεδίο έντονης αντιπαράθεσης για τους επαγγελματίες του κλάδου αλλά και τους καταναλωτές. Το Newsauto.gr πιστό στην Αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας αποκαλύπτει όλους τους επιτήδειους που επιδιώκουν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους καταναλωτές συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις μέχρι τη στιγμή που θα επέμβει κάποιος Εισαγγελέας ή θα κλείσει το κατάστημα του επιτήδειου εμπόρου που εξαπατά τον κόσμο.

Ωστόσο η περίπτωση του επιτήδειου εμπόρου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στα Δυτικά Προάστια φαντάζει ως μοναδική σε όλη την Ευρώπη καθώς ο επιτήδειος έμπορος καταφέρνει με διάφορα τεχνάσματα να παρατείνει την αγωνία των θυμάτων του τη στιγμή που ο ίδιος «απολαμβάνει» τη ζωή ξοδεύοντας τις χιλιάδες ευρώ που λαμβάνει από τον κάθε ένα ανυποψίαστο καταναλωτή!

Όμως ο συγκεκριμένος έμπορος πέραν των εκατοντάδων ανύπαρκτων αυτοκινήτων που φέρεται ότι έχει πουλήσει έχει καταφέρει να στρέψει εναντίον του και έναν ολόκληρο κλάδο καθώς όπως αποδεικνύεται έχει μετατρέψει την αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σε… κόλαση και για τους υπόλοιπους επαγγελματίες του κλάδου.

Αρχικά όλες οι εταιρείες ενοικιάσεων και χρονομίσθωσης που έδιναν ακόμη και παρακαταθήκη αυτοκίνητα σε πολλές εμπορίες αυτοκινήτων σταμάτησαν να τα δίνουν με αποτέλεσμα πολλές εμπορίες να έχουν κυριολεκτικά ξεμείνει από αυτοκίνητα και αναγκάζονται να προεξοφλούν τα οχήματα που έχουν κλείσει για να τα παραλάβουν.

Όσον αφορά στις ενοικιάσεις οχημάτων ακόμη και για όχημα αντικατάστασης που πιθανόν να δίνουν κάποιες μεγάλες εταιρείες σε πελάτες τους τονίζουν στους εμπόρους ότι πρέπει να ενημερωθεί ο πελάτης σε ποιον ανήκει το όχημα που κινείται.

Παράλληλα οι εξαιρετικά χαμηλές τιμές που εμφάνιζε στα ανύπαρκτα οχήματα ο επιτήδειος έμπορος ΙΧ από τα Δυτικά Προάστια είχαν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλες τις υπόλοιπες εμπορίες μεταχειρισμένων ΙΧ καθώς οι πελάτες απέρριπταν τις υψηλότερες τιμές αντίστοιχων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που είχαν άλλοι έμποροι προς πώληση.

Επίσης όλοι οι έμποροι αυτοκινήτων στα Δυτικά Προάστια έχουν γνωστοποιήσει τα στοιχεία του επιτήδειου εμπόρου της ευρύτερης περιοχής τους ώστε να κλείσει το συντομότερο δυνατό η εμπορία με τα ανύπαρκτα αυτοκίνητα και να αποκατασταθεί η ηρεμία στην περιοχή…

Από την άλλη μεριά πλέον σχεδόν κανένας καταναλωτής δεν θέλει πλέον να καταθέσει προκαταβολή για να αποκτήσει κάποιο αυτοκίνητο καθώς με τόσα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο επιτήδειος έμπορος είναι πολύ φυσιολογικό να επικρατεί ένα κλίμα φοβίας και δυσπιστίας σε όλη την αγορά.

Με λίγα λόγια η αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τόσο για τους εμπόρους όσο και για τους υποψήφιους αγοραστές έχει μετατραπεί σε μια… κόλαση!

Τι πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι υποψήφιοι αγοραστές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων καθώς όπως αποδεικνύεται και από καθημερινά δημοσιεύματα κάποιοι επιτήδειοι δεν είναι έμποροι αυτοκινήτων αλλά απατεώνες!

Το Newsauto.gr δημιούργησε έναν χρηστικό κατάλογο με 10 ενέργειες που πρέπει να κάνει ο καταναλωτής πριν προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση για να μειώσει στο ελάχιστο τις πιθανότητες εξαπάτησής του:
1.Οι πολύ χαμηλές τιμές μπορεί να εγκυμονούν κινδύνους! Καλό θα είναι ο καταναλωτής να ελέγξει τη μέση τιμή του μεταχειρισμένου οχήματος που τον ενδιαφέρει σε πολλές εμπορίες αυτοκινήτων.

2.Έλεγχος της Άδειας Κυκλοφορίας! Αν το όχημα ανήκει στον έμπορο ή σε κάποιον άλλο ή σε εταιρεία ενοικιάσεων ή χρονομίσθωσης.

3.Έλεγχος του βιβλίου service.

4.Έλεγχος σε εξουσιοδοτημένο ή μη συνεργείο.

5.Έλεγχος του οχήματος αν είναι εγχώριο ή εισαγόμενο μεταχειρισμένο.

6.Έλεγχος του Δελτίου ΚΤΕΟ στο οποίο αναγράφονται και τα διανυθέντα χιλιόμετρα αν πρόκειται για εγχώριο όχημα. Περαιτέρω έλεγχος αν πρόκειται για εισαγόμενο μεταχειρισμένο.

7.Έλεγχος στο Διαδίκτυο για πιθανές αναφορές και αρνητικές κριτικές εναντίον του καταστήματος.

8.Κατάθεση προκαταβολής σε τραπεζικό λογαριασμό με την επισήμανση ότι αφορά την αγορά συγκεκριμένου οχήματος (αριθμό πλαισίου, πινακίδας κυκλοφορίας).

9.Έλεγχος αν το κατάστημα που θέλουν να αποκτήσουν κάποιο όχημα ανήκει σε κάποιο μεγάλο όμιλο, λειτουργεί πολλά χρόνια και αν είναι μέλος του ΣΕΕΑΕ.

10.Εξόφληση του οχήματος κατά την ημέρα μεταβίβασης του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έδωσε 29.000 ευρώ για «ανύπαρκτο» ΙΧ εταιρείας ενοικιάσεων!
Έδωσε 3.000 ευρώ προκαταβολή για ανύπαρκτο Toyota Yaris!
Επιτήδειος έμπορος ΙΧ άλλαξε όνομα στο κατάστημα και συνεχίζει…

 

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ