Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Koenigsegg Agera RS σπάει το ρεκόρ ταχύτητας

Ελλάδα 14:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Koenigsegg Agera RS σπάει το ρεκόρ ταχύτητας

ΝΕΑ

Το Koenigsegg Agera RS σπάει το ρεκόρ ταχύτητας

ΝΕΑ

Η μάχη για το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής φαίνεται να έχει ανάψει για τα καλά. Την αρχή έκανε πριν από λίγους μήνες η Bugatti, ανεβάζοντας ένα βίντεο με τις επιδόσεις της Chiron, λίγες ημέρες πριν η Hennessey ανακοίνωσε την έλευση του νέου της μοντέλου Venom F5 που θα σπάσει το φράγμα των 300 μιλίων/ώρα και τώρα έρχεται η Koenigsegg με το Agera RS, το οποίο έπιασε τα 447,2 km/h.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η προσπάθεια του Σουηδού κατασκευαστή διεξήχθη στην έρημο Πάχραμπ στην πολιτεία της Νεβάδα, με τον εργοστασιακό οδηγό Niklas Lilja να δοκιμάζει δύο φορές στην ευθεία των 17,6 km, με το όργανο μετρήσεων της Racelogic να σημειώνει σε μία από τις δύο προσπάθειες να σημειώνει το εξωπραγματικό νούμερο των 458 km/h.

agera-chariatis-530

Η συνδυαστική τελική ταχύτητα των 447,2 km/h, δίνει στο Agera RS τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο, που όμως παραμένει ανεπίσημο, καθώς μένει η πιστοποίηση των ανθρώπων του βιβλίου Guinness, με το ρεκόρ των 431 km/h της Bugatti Veyron 16.4 Super Sport να παραμένει το επισήμως αναγνωρισμένο.

Advertisement

Προσφάτως, η Koenigsegg είχε δώσει στη δημοσιότητα ένα video όπου το ίδιο Agera RS σημειώνει στην διαδικασία 0-400-0 km/h χρόνο 36,44 δευτερόλεπτα, ο οποίος είναι ταχύτερος κατά 5,5 δευτερόλεπτα από τον αντίστοιχο χρόνο της Bugatti Chiron.

agera-chariatis-640

Advertisement

Να αναφέρουμε τέλος ότι το Koenigsegg Agera RS εφοδιάζεται με έναν V8 κινητήρα 5,0 λίτρων με απόδοση 1.360 PS και ροπή 139,7 kgm.