Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Knaus Tabbert και Bosch “απελευθερώνουν” τα τροχόσπιτα

Ελλάδα 15:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Knaus Tabbert και Bosch “απελευθερώνουν” τα τροχόσπιτα

ΝΕΑ

Knaus Tabbert και Bosch “απελευθερώνουν” τα τροχόσπιτα

ΝΕΑ

Σε συνεργασία με τους σπεσιαλίστες τους είδους Knaus Tabbert, η Bosch εξελίσσει ένα νέο ηλεκτρικό σύστημα 48V που επαναφορτίζει τις μπαταρίες ενός τροχόσπιτου εν κινήσει και κάνει παράλληλα σημαντικά πιο εύκολο τον χειρισμό του.

Advertisement
Advertisement

 

Η Bosch και η Knaus Tabbert εξέλιξαν από κοινό ένα νέο ηλεκτρικό σύστημα 48V που αυξάνει σημαντικά την δυνατότητα των ιδιοκτητών των τροχόσπιτων να παραμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα έχοντας παράλληλα στην διάθεσή τους τις ηλεκτρικές ευκολίες που επιθυμούν.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα των 48V περιλαμβάνει αισθητήρες, μπαταρίες ιόντων λιθίου αλλά και τον άξονα των τροχών με τον ηλεκτρικό κινητήρα, ο οποίος κατά την περιστροφή του φροντίζει για την φόρτιση των μπαταριών ανεξάρτητα από το όχημα που ρυμουλκεί το τροχόσπιτο. Οι μπαταρίες φορτίζονται όταν το τροχόσπιτο κινείται με σταθερή ταχύτητα αλλά και κατά την διάρκεια που ο οδηγός του αυτοκινήτου χρησιμοποιεί τα φρένα.

Η πρόταση της Bosch που βρίσκεται ακόμη υπό εξέλιξη μπορεί να χρησιμοποιήσει από μία έως και 8 συστοιχίες μπαταριών ιόντων λιθίου, ανάλογα με τις ανάγκες. Σε αυτές μπορούν να προστεθούν και φορητές μπαταρίες που μπορούν να φορτιστούν είτε από πρίζα εντός του τροχόσπιτου, είτε σε οποιαδήποτε οικιακή πρίζα.

Advertisement

Το σύστημα φέρει παράλληλα και μια λειτουργία που κάνει τον χειρισμό του σημαντικά πιο εύκολο από ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Μέσω σχετικής εφαρμογής ο κάτοχος του τροχόσπιτου μπορεί να το ελέγξει απομακρυσμένα και να το παρκάρει στο σημείο που επιθυμεί το τροχόσπιτο από το κινητό του χρησιμοποιώντας το ηλεκτρικό μοτέρ του άξονα.