ΝΕΑ

Κλοπές αυτοκινήτων: Λατρεία στα leasing αυτοκίνητα

Ελλάδα 4:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κλοπές αυτοκινήτων: Λατρεία στα leasing αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Κλοπές αυτοκινήτων: Λατρεία στα leasing αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Ραγδαία άνοδο καταγράφουν οι κλοπές εταιρικών οχημάτων σε όλη την Ελλάδα. Ομως γιατί οι κλέφτες προτιμούν τα leasing αυτοκίνητα;

Advertisement

Μέχρι πρότινος τα κυκλώματα κλοπών αυτοκινήτων χτυπούσαν μάρκες και μοντέλα που συνήθως βρίσκονταν στο Top-10 των πωλήσεων καθώς καταγράφονταν μεγάλη ζήτηση σε ανταλλακτικά ή ακόμη και ολόκληρα οχήματα!

Σήμερα τα πράγματα φαίνεται ότι είναι διαφορετικά και οι σπείρες κλοπών αυτοκινήτων έχουν στραφεί μεν σε μάρκες και μοντέλα που καταγράφουν πολύ υψηλές πωλήσεις ωστόσο έχουν εστιάσει στα εταιρικά αυτοκίνητα!

Advertisement

Ο λόγος σύμφωνα με τις Αρχές εστιάζεται στο γεγονός ότι το εταιρικό αυτοκίνητο δεν αποτελεί ιδιοκτησία του χρήστη αλλά ανήκει σε κάποια εταιρεία χρονομίσθωσης, ο χρήστης αμέσως θα βρεθεί με όχημα αντικατάστασης οπότε και δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα και ο τρίτος λόγος αφορά στην καθυστέρηση αναγγελίας κλοπής του οχήματος αλλά και στην έναρξη αναζήτησής του από τις Αρχές ή από κάποια εταιρεία που τοποθετεί ειδικό εξοπλισμό GPS ώστε να μπορεί να βρεθεί το όχημα.

Μάλιστα ο τελευταίος λόγος αποτελεί και τον πιο σημαντικό για τις συμμορίες κλοπών αυτοκινήτων καθώς η καθυστέρηση τόσο της αναγγελίας κλοπής στις Αρχές όσο και η αναζήτηση του οχήματος τους δίνουν τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να αφήσουν το όχημα σε κάποια ερημική περιοχή και να μπορέσουν να βρουν που είναι το σύστημα GPS τοποθετημένο και να το αφαιρέσουν από το όχημα.

Μόλις αφαιρέσουν τον εξοπλισμό εντοπισμού του οχήματος στη συνέχεια το κυκλοφορούν κανονικά με πινακίδες κυκλοφορίας που ανήκουν σε κάποιο άλλο όχημα που δεν είναι δηλωμένο ως κλεμμένο και το μεταφέρουν σε κάποιο γκαράζ ή συνεργείο όπου και αποφασίζουν πως θα το πουλήσουν (ανταλλακτικά ή ολόκληρο το όχημα «μαϊμού»).

Advertisement

Οι εταιρείες χρονομίσθωσης και ενοικίασης προσπαθούν να αμυνθούν έναντι όλης αυτής της νέας κατάστασης εξοπλίζοντας τα οχήματά τους με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ώστε να μπορούν να τα βρουν σε περίπτωση κλοπής αλλά και οι συμμορίες επίσης εφοδιάζονται με πολύ σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία ώστε να μπορούν να βρουν και να απενεργοποιήσουν τα συστήματα εντοπισμού.

Οι Αρχές το τελευταίο διάστημα πάντως έχουν πετύχει καίρια πλήγματα στα κυκλώματα που κλέβουν αυτοκίνητα αλλά δυστυχώς τα τελευταία στοιχεία αποδεικνύουν ότι συνεχώς δημιουργούνται νέες σπείρες από νέους ανθρώπους οι οποίοι είτε πουλάνε κομμάτι-κομμάτι τα κλεμμένα οχήματα είτε παραποιούν τους αριθμούς πλαισίων τους και κινούνται κανονικά με «νέες» άδειες κυκλοφορίας που προέρχονται είτε συνήθως από εντελώς κατεστραμμένα όμοια αυτοκίνητα (τρακαρισμένα ή καμένα)…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κλοπές αυτοκινήτων: Ιδού το αγαπημένο τους στην Ελλάδα
Χαμός με τις κλοπές αυτοκινήτων στην Ελλάδα – Ποια αυτοκίνητα προτιμούν οι κλέφτες;
Ποια είναι τα αυτοκίνητα που δεν θέλουν οι κλέφτες;

 

 

Advertisement