Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κλεμμένη Ferrari F40 επιστρέφει μετά από 24 χρόνια στον ιδιοκτήτη της

Ελλάδα 4:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κλεμμένη Ferrari F40 επιστρέφει μετά από 24 χρόνια στον ιδιοκτήτη της

ΝΕΑ

Κλεμμένη Ferrari F40 επιστρέφει μετά από 24 χρόνια στον ιδιοκτήτη της

ΝΕΑ

Η απίστευτη επιστροφή μιας κλεμμένης Ferrari F40 θυμίζει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας.

Advertisement
Advertisement

Ήταν 16 Απριλίου του 2000 όταν η αστραφτερή και κατακόκκινη Ferrari F40 πάρκαρε έξω από το ξενοδοχείο Villasanta στη Μόντζα. Στη διάρκεια της βραδιάς ωστόσο ληστές έβαλαν στο μάτι το αυτοκίνητο και κατάφεραν να το κλέψουν αφήνοντας τον ιδιοκτήτη στα κρύα του λουτρού όταν το επόμενο πρωί κατέβηκε να βρει την F40.

Το αυτοκίνητο για 24 χρόνια έμεινε εξαφανισμένο, ωστόσο με έναν απρόσμενο τρόπο βρέθηκε και επέστρεψε στον ιδιοκτήτη του. Για να φτάσουμε ωστόσο στο σημείο το αυτοκίνητο να επιστραφεί υπήρξε μια τεράστια κινητοποίηση πολλών δικηγόρων. Μόλις ο ιδιοκτήτης έμαθε ότι μια Ferrari F40 βρέθηκε σε απομακρυσμένο σημείο αμέσως κίνησε τις διαδικασίες για να μάθει αν είναι δική του.

Απευθύνθηκε λοιπόν στην Art Recovery International, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάκτηση πολύτιμων αντικειμένων που έχουν κλαπεί. Όρισε λοιπόν τρεις ειδικούς δικηγόρους στην υπόθεση οι οποίοι φρόντισαν η Ferrari F40 να φτάσει τελικά στα χέρια του ιδιοκτήτη. Φυσικά, το ποσό που ξοδεύτηκε για τη διαδικασία ήταν μεγάλο, αλλά σε καμία περίπτωση δε φτάνει την αξία που έχει σήμερα μια F40 του 1992. Η τιμή της Ferrari στο κλασικό χρώμα Rosso Corsa υπολογίζεται αυτήν τη στιγμή γύρω στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Για να ευχαριστήσει την ομάδα δικηγόρων που πέτυχαν το στόχο ο ιδιοκτήτης τους επέτρεψε να οδηγήσουν το σπάνιο αυτοκίνητο στο δρόμο και την πίστα. Μέσα σε λίγες εβδομάδες λοιπόν έχουμε την επιστροφή δύο κλεμμένων Ferrari στους ιδιοκτήτες τους. Εκτός από την F40, μια Ferrari F512M του πρώτην οδηγού F1 Γκέραρντ Μπέργκερ βρέθηκε έπειτα από 30 χρόνια και επεστράφη στον Αυστριακό.