Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κλεμμένη Ferrari έμεινε 26 χρόνια στο βυθό (+video)

Ελλάδα 12:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κλεμμένη Ferrari έμεινε 26 χρόνια στο βυθό (+video)

ΝΕΑ

Κλεμμένη Ferrari έμεινε 26 χρόνια στο βυθό (+video)

ΝΕΑ

Μια Ferrari Mondial που κλάπηκε το 1994 και κατέληξε στο βυθό ποταμιού ανασύρθηκε και πλέον, γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να μην καταλήξει στην πρέσα της ανακύκλωσης.

Advertisement
Advertisement

Η εν λόγω Ferrari Mondial 3.2 του 1987 κλάπηκε από τον ιδιοκτήτη της το 1994 στην Ολλανδία. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο κλέφτης για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους, αποφάσισε να την ξεφορτωθεί και την έριξε μέσα σε ένα ποτάμι.

Τον περασμένο Ιούνιο όμως και μετά από 26 ολόκληρα χρόνια, η Πυροσβεστική της χώρας σε άσκηση που έκανε στην περιοχή ανακάλυψε την Mondial στο βυθό του ποταμιού κοντά στο Άμστερνταμ και αποφάσισε να την ανασύρει.

Με τη βοήθεια της τοπικής αστυνομίας και μετά από 2 προσπάθειες, η σπάνια αυτή Mondial (μόνο 987 Mondial 3.2 κατασκευάστηκαν μεταξύ του 1985 και του 1988) είδε ξανά το φως της ημέρας.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια η Mondial μεταφέρθηκε σε ειδικό σημείο όπου καθαρίστηκε διεξοδικά, όπου και μέσω του αριθμού πλαισίου έγινε γνωστό ότι πρόκειται για τη Ferrari που το 1994 είχε κλαπεί και μετά είχε… εξαφανιστεί! Πλέον, το αυτοκίνητο βρίσκεται σε μια μάντρα και περιμένει τη σειρά του για να γίνει παλιοσίδερα.

Ωστόσο, αυτό ενδέχεται να μη συμβεί αφού ο Youtuber Ratarossa έχει ξεκινήσει καμπάνια μέσω του καναλιού του στο Youtube για να βρεθούν τα χρήματα για την αποκατάστασή της, όχι σε βαθμό που θα ξαναβγεί στο δρόμο –είναι πολύ δύσκολο λόγω της φθοράς του αυτοκινήτου, αλλά τουλάχιστον σε βαθμό που θα φέρει ξανά στη Mondial τη λάμψη μιας Ferrari.

Advertisement

Μάλιστα, ο τοπικός ζωολογικός κήπος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να τοποθετήσει τη Mondial στο ενυδρείο του, δημιουργώντας έτσι ένα ξεχωριστό έκθεμα.

Advertisement

Αυτή τη στιγμή κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι τελικά το μέλλον του αυτοκινήτου, όμως σε κάθε περίπτωση ελπίζουμε σύντομα να έχουμε νέα του και φωτογραφίες στις οποίες θα βρίσκεται σε κατάσταση… βιτρίνας!

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Από τα… σαπάκια στράφηκαν στα «ρημάδια» μεταχειρισμένα

Σε 7 αντί για 150 ημέρες ο χρόνος ανανέωσης για άδειες οδήγησης

Καθημερινά 611 κλήσεις έκοβε η Τροχαία τον Ιούλιο στην Αττική