Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O Kirobo της Toyota στο διάστημα (video)

Ελλάδα 22:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Kirobo της Toyota στο διάστημα (video)

ΝΕΑ

O Kirobo της Toyota στο διάστημα (video)

ΝΕΑ

H Honda περηφανεύεται για το πρώτο ρομπότ που μίλησε ενόσω βρισκόταν στο διάστημα! Ο λόγος για τον Kirobo, το δημιούργημα της που στο πλαίσιο 18μηνης αποστολής, έγραψε ιστορία μιλώντας από… τα’ αστέρια! ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που η Toyota (σ.σ. που έχει μακρά παράδοση στον τομέα των ρομπότ) συνεργάζεται με το Dentsu Inc, το κέντρο δηλαδή ερευνών για προηγμένες τεχνολογίες και επιστήμες του πανεπιστημίου του Τόκιο αλλά και την Ιαπωνική Υπηρεσία Εξερεύνησης του Διαστήματος (JAXA).

Η αποστολή ξεκίνησε τα ξημερώματα της 4ης Αυγούστου όταν και εκτοξεύθηκε επιτυχώς το H-IIB από το διαστημικό κέντρο της Τανεγκασίμα. Στην άτρακτο με την ονομασία Kounotori 4 βρισκόταν το ύψους 34 εκατοστών ρομπότ που πέρασε έξι μέρες σε τροχιά γύρω από τη Γη. Και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, στις 21 Αυγούστου του 2013: «…ένα ρομπότ έκανε ένα μικρό βήμα προς ένα λαμπρότερο μέλλον για όλους μας».

Πλέον ο αστροναύτης-ρομπότ βρίσκεται στον διαστημικό σταθμό (ISS) Expedition 38. Εκεί θα βρεθεί μέχρι το τέλος του έτους και ο… άνθρωπος αστροναύτης της JAXA, Κοίτσι Ουακάτα, που θα γίνει ο πρώτος Ιάπωνας που θα αναλάβει τη διεύθυνση του διαστημικού σταθμού που μας παρακολουθεί από απόσταση 400 χιλιομέτρων!

Advertisement
Advertisement

Τότε αναμένεται να λάβει χώρα και η πρώτη συζήτηση ανθρώπου-ρομπότ στο διάστημα!