Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με κινητήρες Volvo η Lotus

Ελλάδα 12:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με κινητήρες Volvo η Lotus

ΝΕΑ

Με κινητήρες Volvo η Lotus

ΝΕΑ

Το αφεντικό της Lotus, Jean-Marc Gales, φανέρωσε πως είναι πιθανό η εταιρία να χρησιμοποιήσει κινητήρες προερχόμενους από τον όμιλο Gelly στον οποίο ανήκουν τόσο η Lotus όσο και η Volvo.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Μέχρι σήμερα η Lotus χρησιμοποιεί κινητήρες της Toyota όμως αυτό είναι πολύ πιθανό να αλλάξει στο άμεσο μέλλον. Η τεχνολογία της Volvo ήδη χρησιμοποιείται από άλλες εταιρίες του ομίλου Gelly όπως για παράδειγμα από την Lynk & Co. Οι υπερτροφοδοτούμενες μονάδες των 1.5 και 2.0 λίτρων της Volvo ταιριάζουν με την λογική των αυτοκινήτων της Lotus η οποία πάντως, όπως και με τους κινητήρες της Toyota, αναμένεται να προχωρήσει σε περεταίρω αναβάθμιση της απόδοσής τους.

exige430cup-662745654harpi530

Πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός πως η Volvo διαθέτει και τις υβριδικές μονάδες Twin Engine οι οποίες θα μπορούσαν να βρουν θέση στα μοντέλα της Lotus. Και βέβαια μην ξεχνάμε την τεχνολογία που η Volvo εξελίσσει και θα δούμε στο Polestar 1 το οποίο θα χρησιμοποιεί κινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες και θα έχει μια απόδοση της τάξης των 600 ίππων. Κάτι που ακούγεται ιδανικό και για ένα μοντέλο με το σήμα της Lotus. Τέλος ο Gales στο πλαίσιο των δηλώσεών του έκανε γνωστό πως η εταιρία είναι ανοικτή στο ενδεχόμενο εξέλιξης ενός ηλεκτρικού sports car καθώς φαίνεται πως η τάση των εξελίξεων δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Advertisement
Advertisement

exige430cup-662745654harpi640