Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κυνηγητό ανεμοστρόβιλων με Jaguar XF AWD! (vid)

Ελλάδα 17:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κυνηγητό ανεμοστρόβιλων με Jaguar XF AWD! (vid)

ΝΕΑ

Κυνηγητό ανεμοστρόβιλων με Jaguar XF AWD! (vid)

ΝΕΑ

O κυνηγός καταιγίδων “Tornado” Tim Baker ζει στην Αμερική κυνηγώντας ανεμοστρόβιλους, θύελλες και καταιγίδες. Ο ρόλος του, είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσει στην πρόβλεψη ανεμοστρόβιλων και να σώσει ζωές.

Advertisement
Advertisement

Οδηγώντας μια τετρακίνητη Jaguar XF, καταφέρνει να συλλέγει τα ζωτικής σημασίας στοιχεία που χρειάζεται κυνηγώντας κυριολεκτικά την καταιγίδα σε ασφάλτινους και χωμάτινους δρόμους, σε αναζήτηση ενός ανεμοστρόβιλου.

Το κυνηγητό αυτό, καλύπτει συνήθως 2.000 μίλια σε αυτοκινητοδρόμους αλλά και αγροτικούς δρόμους μέσα από επτά πολιτείες των ΗΠΑ. Ο οδηγός μέσα σε αυτή τη διαδρομή έρχεται αντιμέτωπος με κόκκους από χαλάζι που το μέγεθος τους φτάνει μια μπάλα του μπέιζμπολ, με ισχυρούς ανέμους και πλημμύρες.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια αυτή της “καταδίωξης”, ο “κυνηγός” Tim Baker συλλέγει στοιχεία τα οποία μέσω του σύγχρονου συστήματος του αυτοκινήτου, μεταφέρονται μέσω διαδικτύου στους επιστήμονες με σκοπό να προειδοποιήσουν φορείς και το ευρύ κοινό.

Με τους δρόμους μπλοκαρισμένους, το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου πρέπει να είναι ιδιαίτερα γρήγορο, με 3D και δορυφορική χαρτογράφηση, ώστε να βρίσκει πάντα έναν ασφαλή τρόπο να καταγράψει τα στοιχεία που χρειάζεται γύρω από τον ανεμοστρόβιλο.