Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το Hummer της Κίνας

Ελλάδα 17:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το Hummer της Κίνας

ΝΕΑ

Αυτό είναι το Hummer της Κίνας

ΝΕΑ

Ο κινεζικός όμιλος Dongfeng παρουσιάζει τη νέα μάρκα Mengshi, της οποίας η γκάμα θα αποτελείται από αυτοκίνητα με… άρωμα στρατιωτικό.

Advertisement
Advertisement

Η κινεζική κρατική εταιρεία αυτοκινήτων Dongfeng Motor Corporation ίδρυσε την Mengshi, που σημαίνει «πολεμιστής». Τα πρώτα πρωτότυπα που θα φέρουν τα σήματα της νέας εταιρείας, είναι το M-Terrain που το βλέπουμε με πεντάθυρο αμάξωμα και το M-Terrain Sport που θα έχει και ανοιχτή καρότσα για χώρο φόρτωσης.

Σε αντίθεση με αυτό που έδειχνε η υπάρχουσα έκδοση του αντίστοιχου μοντέλου της Dongfeng, τόσο το δίπορτο όσο και το πεντάπορτο, θα είναι εξαιρετικά πολυτελή. Αν το υπάρχον (Warrior M50) μοιάζει με το Hummer H1, στο σύμπαν της Dongfeng Mengshi, το M-Terrain θα είναι το αντίστοιχο του H2, με αρκετά πιο μοντέρνα σχεδιαστική προσέγγιση.

Advertisement
Advertisement

Τόσο το M-Terrain που έχει μήκος 5,2 μέτρων και είναι σχεδιασμένο να έχει 7θέσια καμπίνα όσο και το M-Terrain Sport πατούν σε πολύ χοντρά ελαστικά με μεγάλες ζάντες, μέσα σε ακόμα πιο μεγάλους θόλους με έντονες γωνίες που παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση της συνολικής αισθητικής του αυτοκινήτου.

Στο πεντάθυρο, η σχάρα οροφής φαρδαίνει προς τα κάτω στην περιοχή της πίσω κολώνας του αμαξώματος και καταλήγει σε μια σκάλα. Σε αντίθεση με το Warrior M50 που έχει κινητήρα εσωτερικής καύσης, το M-Terrain κινείται με ηλεκτρική ενέργεια και μόνο.

Advertisement

Τόσο η πεντάθυρη όσο και η δίθυρη έκδοση βασίζονται στην αρχιτεκτονική M-Tech που ανέπτυξε η Mengshi ανεξάρτητα από τη μητρική εταιρεία, η οποία είναι μια skateboard πλατφόρμα και έχει πάνω της ενσωματωμένα όλα τα στοιχεία που χρειάζεται το μοντέλο για την κίνησή του, που σημαίνει πως μπαταρίες και κινητήρες, είναι «ένα» με την πλατφόρμα.

Το ίδιο το σύστημα μετάδοσης κίνησης αποκαλείται «Mega-Power», καθώς διαθέτει συνολικά 4 ηλεκτρικούς κινητήρες και η απόδοσή τους είναι πάνω από 1.000 ίπποι με τη μέγιστη τιμή της ροπής να φτάνει τα 1.600 Nm.

Advertisement

Η εταιρεία υπολογίζει πως τα 100 χλμ./ώρα από στάση, θα «έρχονται» σε χρόνο μικρότερο των 4,2 δευτερολέπτων. Το κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι δύο σχέσεων με ενσωματωμένο κλείδωμα διαφορικού, ανεξάρτητο για κάθε άξονα.

Το σύστημα M-ATS περιλαμβάνει ηλεκτρονικά βοηθήματα οδήγησης εκτός δρόμου και μπορεί να υποστηρίξει σύστημα steer-by-wire στην έκδοση παραγωγής, το οποίο θα του επέτρεπε να κινείται και διαγώνια -όπως το ηλεκτρικό Hummer (το original). Το Mengshi M-Terrain θα έχει ότι χρειάζεται από εξοπλισμό για να υποστηρίξει αυτονομία επιπέδου 3, με 9 προγράμματα οδήγησης και αερανάρτηση.

Advertisement

Η Dongfeng δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει πληροφορίες σχετικά με τη χωρητικότητα της μπαταρίας του αυτοκινήτου ή την αυτονομία του αλλά με δεδομένο το ότι η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στους πρώτους μήνες του 2023, θα έχουμε περισσότερα να πούμε λογικά μέχρι το τέλος του έτους που διανύουμε.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών της Κινέζικης αγοράς αυτοκινήτου, η τιμή του 5θυρου M-Terrain θα μπορούσε να ξεκινά από ένα ποσό της τάξης των 75.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι Κινέζοι που θέλουν να κατακτήσουν τον κόσμο
Το νέο Suzuki Alto ξεκινά από τα 5.000 ευρώ
Dongfeng Warrior M50: Η κινέζικη απάντηση στο Hummer (+video)