Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κινεζική εταιρεία θέλει να πουλά αυτοκίνητα χωρίς δίκτυο αντιπροσώπων!

Ελλάδα 8:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κινεζική εταιρεία θέλει να πουλά αυτοκίνητα χωρίς δίκτυο αντιπροσώπων!

ΝΕΑ

Κινεζική εταιρεία θέλει να πουλά αυτοκίνητα χωρίς δίκτυο αντιπροσώπων!

ΝΕΑ

Μία αυτοκινητοβιομηχανία από την Κίνα θα επιδιώξει να πουλά τα αυτοκίνητά της σε ΗΠΑ και Ευρώπη χωρίς δίκτυο αντιπροσώπων.

Advertisement
Advertisement

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Airways ανακοίνωσε πως δεν θα χρησιμοποιήσει δίκτυο αντιπροσώπων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ για την πώληση των αυτοκινήτων της αλλά θα διαθέτει το ηλεκτροκίνητο μοντέλο της U5 μέσω συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης που θα διαχειρίζεται η ίδια.

Η Aiways σχεδιάζει να ξεκινήσει τις πωλήσεις του U5 στην Ευρώπη στις αρχές του επόμενου έτους, ενώ στις ΗΠΑ αναμένεται να διατεθεί στα τέλη του 2020.

Advertisement
Advertisement

«Νομίζουμε ότι θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα πολύ ανταγωνιστικό μηνιαίο κόστος μίσθωσης, πολύ πιο χαμηλό από το αντίστοιχο ενός οχήματος με κινητήρα εσωτερικής καύσης» δήλωσε ο στέλεχος της Airways.

Στην Ευρώπη, η Aiways εκτιμά πως το μηνιαίο ποσό μίσθωσης για το U5 θα κυμαίνεται κάτω από τα 400 ευρώ και θα διατίθεται με συμβόλαια για 24, 36 και 48 μήνες. Το μέγεθος της αρχικής προκαταβολής δεν έχει αποφασιστεί ακόμη. Αντίθετα το κόστος του μηνιαίου μισθώματος για τις ΗΠΑ δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Advertisement

Αντίθετα στην Κίνα, η Aiways θα πουλήσει το U5 μέσω δικτύου αντιπροσώπων, όταν το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει στην εγχώρια αγορά τον Σεπτέμβριο, επειδή οι υπηρεσίες χρονομίσθωσης δεν είναι ακόμη συνηθισμένες.

Η τιμή του U5 στην Κίνα υπολογίζεται σε περίπου 35.000 ευρώ ωστόσο η εταιρεία μέσω εκπτώσεων θα μειώσει την τελική τιμή πώλησης.

Advertisement

Το U5 βρίσκεται σε προπαραγωγή στο εργοστάσιο της Aiway στο Shangrao City, στη νοτιοανατολική επαρχία Jiangxi της Κίνας.

Η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει περίπου 2.000 μονάδες μέχρι το τέλος του έτους και μόλις κάτω από 50.000 το 2020.

Το U5 είναι χτισμένο σε μια αρθρωτή πλατφόρμα χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από αλουμίνιο και χάλυβα υψηλής αντοχής, με το πακέτο μπαταριών να είναι τοποθετημένο στο πάτωμα.

Advertisement

Το τυποποιημένο μοντέλο έχει πακέτο μπαταριών 63 ΚWH και προσδίδει μια αυτονομία περίπου 500 χιλιομέτρων.

Στην Ευρώπη η Aiways στοχεύει πελάτες που θα μπορούν να επαναφορτίζουν το U5 τη νύχτα στο σπίτι τους. «Λαμβάνοντας υπόψη την αυτονομία των 500 χιλιομέτρων, πιστεύουμε ότι οι Ευρωπαίοι πελάτες δεν θα χρειαστεί να επαναφορτίζουν το όχημα κατά τη διάρκεια της κανονικής καθημερινής χρήσης τους», αναφέρει στέλεχος της εταιρείας στο Autonews.

Η Aiways σχεδιάζει να προσφέρει το U5 στην ευρωπαϊκή αγορά και με μια μικρότερη μπαταρία.

Η Aiways έχει ήδη παρουσιάσει και ένα μεγαλύτερο σε διαστάσεις μοντέλο που φέρει το λογότυπο U7 ενώ εξετάζει και τη δημιουργία ενός επιπλέον με μικρότερες διαστάσεις που θα oνομάζεται U4 το οποίο θα προορίζεται για την Ευρώπη.

Να υπενθυμίσουμε πως η κινεζική εταιρεία πέρυσι παρουσίασε και ένα  ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο που ονομάζεται Nathalie το οποίο αγγίζει τα πρώτα 100 χλμ. από στάση σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα!