Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κινέζοι βάζουν χέρι στην Tesla

Ελλάδα 16:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κινέζοι βάζουν χέρι στην Tesla

ΝΕΑ

Κινέζοι βάζουν χέρι στην Tesla

ΝΕΑ

Η μεγάλη Κινέζικη εταιρία, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως με το διαδίκτυο, ονόματι Tencent Holdings, μπήκε δυναμικά τελευταία στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, εξαγοράζοντας μάλιστα το 5% των συνολικών μετοχών της διαρκώς ανερχόμενης Tesla.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η Tencent, η οποία εδρεύει στην Κινέζικη πόλη Σεντζέν, προτίθεται να καταβάλει 1,78 δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να αποκτήσει 8,17 εκατομμύρια μετοχές της Tesla. Μετά το συγκεκριμένο deal, o κινεζικός κολοσσός στο χώρο του διαδικτύου μετατρέπεται στον πέμπτο μεγαλύτερο μέτοχο της Tesla. Ο Elon Musk αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο της φίρμας με 21%.

Με ανακοίνωση της η Tencent τονίζει εμφατικά πως:

Advertisement
Advertisement

«Η Tesla είναι μία πρωτοποριακή εταιρεία, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των νέων τεχνολογιών, μεταξύ των οποίων τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αρκετά άλλα».

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, με τις εξαγγελίες της εξαγοράς του 5%, οι μετοχές της Tesla ανέβηκαν κατά 2,5% αγγίζοντας τα 277,45 δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί πως η Tesla αξίζει περισσότερο από την Ford σήμερα, με την κεφαλαιοποίηση της πρώτης να ανέρχεται στα 45,47 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 45,35 της Ford.