Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πυροσβεστική: Κίνδυνος με το αντισηπτικό

Ελλάδα 10:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πυροσβεστική: Κίνδυνος με το αντισηπτικό

ΝΕΑ

Πυροσβεστική: Κίνδυνος με το αντισηπτικό

ΝΕΑ

Οδηγία που αφορά στους οδηγούς να μην αφήνουν το αντισηπτικό μέσα στο αυτοκίνητο ιδιαίτερα τις ημέρες του καύσωνα, εξέδωσε η εμπειρότατη Πυροσβεστική Υπηρεσία των Η.Π.Α.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η χρήση του αντισηπτικού να έχει γίνει πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας λόγω της γνώριμης κατάστασης, όμως η χρήση του απαιτεί και κάποιες προφυλάξεις ώστε να μην υπάρχει η περίπτωση κάποιου ατυχήματος, και κυρίως ανάφλεξης του αντισηπτικό στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, το οποίο μπορεί να φτάσει και τους 60Co…

Ειδικά, σύμφωνα με οδηγία που έχει βγάλει η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Oconomowoc στο Wisconsin των Η.Π.Α., δεν θα πρέπει οι οδηγοί να αφήνουν τα μπουκαλάκια με το αντισηπτικό μέσα στο αυτοκίνητο, επειδή το υγρό που περιέχουν είναι εξαιρετικά εύφλεκτο.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: SOS για τα αυτόματα κιβώτια…

Advertisement

Η Π.Υ. της πόλης των Η.Π.Α. ισχυρίζεται ότι εφόσον εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες μέσα στο αυτοκίνητο (π.χ. σε μια ηλιόλουστη ημέρα), το μπουκαλάκι με το αντισηπτικό μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε έκρηξη η οποία για παράδειγμα, θα μπορούσε ακόμα και να ανατινάξει την πόρτα του αυτοκινήτου…

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση από επιστημονικό φορέα που να επιβεβαιώνει αυτά που ισχυρίζονται οι πυροσβέστες της πόλης των Η.Π.Α., ωστόσο πρόσφατα η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Πυρός της Αμερικής έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο προειδοποιεί ότι τα αντισηπτικά μπορούν να πάρουν φωτιά ή και να εκραγούν εάν για παράδειγμα κάποιος καπνίζει μέσα στο αυτοκίνητο και η φλόγα φτάσει στο υγρό.

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση, καλό θα είναι η χρήση του αντισηπτικού μέσα στο αυτοκίνητο (ή και εκτός αυτού) να γίνεται με προσοχή και πλέον, με το καλοκαίρι να είναι προ των πυλών, να μην τα αφήνουμε μέσα στο όχημά μας όταν το παρκάρουμε κάτω από τον καυτό ήλιο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
SOS – Αυτό το κουμπί στο αυτοκίνητο μας μπορεί να… σκοτώσει
SOS: Μακριά από αυτή τη μάσκα…
Προσοχή: Πρόστιμο σοκ για συσκευές αντιραντάρ

Advertisement