Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς δοκιμάστηκε το ηλεκτρικό Soul στο κρύο; (vid)

Ελλάδα 20:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς δοκιμάστηκε το ηλεκτρικό Soul στο κρύο; (vid)

ΝΕΑ

Πώς δοκιμάστηκε το ηλεκτρικό Soul στο κρύο; (vid)

ΝΕΑ

Συχνά βλέπουμε κατασκοπευτικές φωτογραφίες με τα αυτοκίνητα δοκιμών σε κατάλευκο περιβάλλον. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή οι μηχανικοί και οι δοκιμαστές λατρεύουν το χιόνι, αλλά επειδή τα μοντέλα πρέπει να τεστάρονται σε ακραίες συνθήκες. Ακόμη πιο σημαντικές είναι οι δοκιμές για ηλεκτρικά μοντέλα, όπως το Kia Soul EV, καθώς θα πρέπει να ελεγχθεί η απόδοση των μπαταριών. Για αρκετούς μήνες, αρκετά ηλεκτρικά Soul βρέθηκαν στη Σουηδική Λαπωνία, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, σε θερμοκρασίες στους -35°C.

Advertisement
Advertisement

TOY KΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η Kia μοιράστηκε μαζί μας τη διαδικασία δοκιμών σε αυτό το περιβάλλον. Κάθε πρωί τα αυτοκίνητα ελέγχονταν, ώστε να διαπιστωθεί ότι όλα τα μέρη τους (π.χ. πόρτες, καπό, πορτμπαγκάζ, αλλά και διακόπτες) παραμένουν λειτουργικά μετά την προηγούμενη νύχτα. Στη συνέχεια οι μηχανικοί «τσέκαραν» τα ηλεκτρικά συστήματα (π.χ. παράθυρα, καθρέπτες), την υποβοήθηση στο τιμόνι, τα φρένα και το traction control.

Το παγωμένο επί μήνες έδαφος επέτρεψε στους ανθρώπους της Kia να δοκιμάζουν τα μηχανικά μέρη, τα φρένα, το σύστημα διεύθυνσης, τις αναρτήσεις σε σημεία με ελάχιστη πρόσφυση. Στόχος ήταν επίσης να περιοριστεί όσο το δυνατόν η κατανάλωση ενέργειας από τα συστήματα θέρμανσης, ψύξης και εξαερισμού, ώστε να μην επηρεαστεί η αυτονομία των μπαταριών πολυμερών λιθίου.

Advertisement
Advertisement

Όλες τις λεπτομέρειες για το Kia Soul EV – το οποίο θα εισαχθεί και στην Ευρώπη – μπορείτε να τις διαβάσετε ΕΔΩ.