Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα έρθει και στην Ευρώπη το ηλεκτρικό Soul

Ελλάδα 5:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα έρθει και στην Ευρώπη το ηλεκτρικό Soul

ΝΕΑ

Θα έρθει και στην Ευρώπη το ηλεκτρικό Soul

ΝΕΑ

Πριν τα τέλη του 2014 θα κυκλοφορήσει στη Γηραιά Ήπειρο το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Kia. Το Soul EV παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Σικάγο και θα κάνει πανευρωπαϊκή πρεμιέρα τον Μάρτιο στη Γενεύη. Η Kia θα το προσφέρει – όπως συμβαίνει και με τα συμβατικά μοντέλα της – με 7ετή εργοστασιακή εγγύηση.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Οι πωλήσεις του ηλεκτρικού Soul θα αρχίσουν από τις ΗΠΑ το τρίτο τρίμηνο του 2014, με άγνωστες προς το παρόν τιμές. Φέρει ηλεκτροκινητήρα ισχύος 111 PS και 29 kgm ροπής, η οποία περνά στους μπροστινούς τροχούς. Το Κia Soul EV εφοδιάζεται με συστοιχία μπαταριών πολυμερών λιθίου, οι οποίες είναι τοποθετημένες κάτω από το πάτωμα. Ενώ στο Σικάγο η Kia είχε ανακοινώσει αυτονομία έως 160 km, τώρα ο κατασκευαστής κάνει λόγο για δυνατότητα διάνυσης έως 200 km με μία φόρτιση.

Το Soul EV χρησιμοποιεί το νέο σύστημα επανάκτησης ενέγειας της Kia για την επαναφόρτιση των μπαταριών, όταν ο οδηγός φρενάρει ή απλά δεν πατά το γκάζι. Η φόρτιση των μπαταριών διαρκεί λιγότερο από 5 ώρες σε παροχή 240V. Όσο για τις επιδόσεις, η κορεάτικη εταιρεία ανακοινώνει περίπου 12 sec για το 0-100 km/h και τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 145 km/h. Οι μπαταρίες θα επηρεάζουν αρνητικά το χώρο για τους επιβάτες και τις αποσκευές, άγνωστο είναι όμως σε ποιο βαθμό.

Advertisement
Advertisement