Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Kia: Με 261 άλογα το plug in υβριδικό Sorento

Ελλάδα 7:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia: Με 261 άλογα το plug in υβριδικό Sorento

Mobility

Kia: Με 261 άλογα το plug in υβριδικό Sorento

Mobility

Η Kia στις αρχές του 2021 θα παρουσιάσει στην Ευρώπη την plug-in υβριδική εκδοχή του Sorento, η οποία θα είναι και η πρώτη του είδους στην ιστορία του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Αν και οι προδιαγραφές δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί, αξίζει να κρατήσουμε πως η Kia υποστηρίζει ότι η ηλεκτρική αυτονομία «θα είναι αρκετή για να μπορούν οι οδηγοί να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες μόνο με τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας».

Αναμένεται να είναι το Sorento με τις χαμηλότερες εκπομπές, καθώς και το ισχυρότερο της γκάμας. Το PHEV Sorento διαθέτει ένα turbo-hybrid κινητήρα που συνδυάζει μια υδρόψυκτη μπαταρία 13,8 kWh και έναν ηλεκτρικό κινητήρα 91 ίππων με κινητήρα ενός λίτρου T-GDi, που συνδυάζεται με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος βεντινοκινητήρας αποδίδει 180 PS και 265 Nm ροπής και έτσι, η συνδυαστική ισχύς που θα έχει στη διάθεσή του ο οδηγός του Sorento PHEV θα είναι 261 ίπποι και 350 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Το εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο στέλνει την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς, επιτρέποντας την πλήρη εκμετάλλευση της απόδοσης του κινητήρα. Ως αποτέλεσμα του υβριδικού συνδυασμού, η απόκριση στην επιτάχυνση είναι ακαριαία με οποιαδήποτε επιλεγμένη ταχύτητα στο κιβώτιο. Μπορεί η PHEV εκδοχή να είναι η πλέον ισχυρή που έχει παρουσιαστεί για το Sorento, η στόχευσή της Kia όμως είναι προφανώς οι αγοραστές που θα ενδιαφέρονται περισσότερο για την οικονομία. Χωρίς να έχουμε συγκεκριμένα νούμερα αποδοτικότητας, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως σύμφωνα με την Κορεάτικη εταιρεία, η συγκεκριμένη έκδοση του μοντέλου θα είναι αυτή που θα εμφανίζει τις χαμηλότερες τιμές κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή: Kia XCeed 1,4T 140PS

Advertisement

Kia Sonet: Το νέο μοδάτο μικρό SUV

Kia Stinger: Ανανέωση στα σημεία

Advertisement