Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kia Sonet: Νέο μοδάτο μικρό SUV

Ελλάδα 20:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia Sonet: Νέο μοδάτο μικρό SUV

ΝΕΑ

Kia Sonet: Νέο μοδάτο μικρό SUV

ΝΕΑ

Η Kia αποκάλυψε το Sonet, ένα μικρό SUV με μήκος κάτω από 4 μέτρα, το οποίο θα τοποθετηθεί στη γκάμα ως το μικρότερο μοντέλο του είδους για τη μάρκα.

Advertisement
Advertisement

Το Sonet παρουσιάστηκε στην Ινδία και θα λανσαριστεί αργότερα μέσα στη χρονιά στη χώρα, ενώ στη συνέχεια θα διατεθεί και σε επιπλέον αγορές στον κόσμο.

Σχεδιαστικά, το νέο μοντέλο ακολουθεί τις γραμμές του ομώνυμου πρωτότυπου που παρουσιάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Νέου Δελχί.

Διαθέτει ένα 5θυρο, τετραγωνισμένο αμάξωμα με αρκετές χρωμιωμένες επιφάνειες, μαύρα περιμετρικά πλαστικά προστατευτικά και πολλές νευρώσεις. Ξεχωρίζουμε επίσης στοιχεία όπως είναι η διχρωμία του αμαξώματος και οι όμορφες, 16 ιντσών ζάντες.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό του, το Sonet ακολουθεί φυσικά πιστά τη νέα, ψηφιακή εποχή ενσωματώνοντας μια κεντρική οθόνη αφής 10,25 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 4,2 ιντσών.

Η κεντρική οθόνη μαζί με τον πίνακα οργάνων δημιουργούν ένα σχεδόν ενιαίο πάνελ ψηλά στο ταμπλό, με τους διακόπτες του κλιματισμού να βρίσκονται ακριβώς από κάτω από την κεντρική οθόνη και αμέσως μετά να ακολουθεί η υπερυψωμένη θέση για τον επιλογέα ταχυτήτων.

Advertisement

Επίσης, η Kia υπόσχεται υψηλής ποιότητας πλαστικά σε όλη την καμπίνα, πολύ καλή εργονομία, αλλά και αρκετούς χώρους για τους επιβάτες.

Advertisement

Το Sonet είναι αποκλειστικά δικίνητο και στην Ινδία θα διατίθεται με δύο μοτέρ βενζίνης, τον 1,2 lt. ατμοσφαιρικό Smartstream 4κύλινδρο και τον 3κύλινδρο 1.000άρη turbo (T-GDi). Επίσης, θα δούμε και τον 1.500άρη CRDi diesel της εταιρείας.

Οι επιλογές των κιβωτίων θα είναι 5άρι και 6άρι μηχανικό, 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη, καθώς και το νέο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο iMT με ηλεκτρονικό συμπλέκτη.

Η Kia αναφέρει επίσης ότι το Sonet στο δρόμο θα ξεχωρίζει για τα δυναμικά του χαρακτηριστικά. Εξ ου και θα υπάρχει η έκδοση GT-Line εκτός από τη στάνταρ επιλογή.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Παρακράτηση κυριότητας αυτοκινήτου: Λύνονται όλα τα προβλήματα των ιδιοκτητών

Video: Πώς έγινε η συντήρηση των βασιλικών αυτοκινήτων

Διαδικασίες express στη Διεύθυνση Μεταφορών Αττικής!