Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Kia: Δημιουργεί το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στην Κορέα

Ελλάδα 23:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia: Δημιουργεί το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στην Κορέα

Mobility

Kia: Δημιουργεί το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στην Κορέα

Mobility

Η Kia δημιουργεί την πρώτη της μονάδα παραγωγής αφιερωμένη στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων PBV. Η κατασκευή νέων εγκαταστάσεων θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2023, ενώ η παραγωγή θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Advertisement
Advertisement

Το εργοστάσιο θα μπορεί αρχικά να κατασκευάζει 100.000 PBV ετησίως με δυνατότητα αύξησης της παραγωγής σε 150.000 μονάδες ετησίως, σύμφωνα με την ανάπτυξη της αγοράς PBV.

 

Η Kia, η οποία βρίσκεται στο μέσο της μετάβασής της σε πάροχο βιώσιμης κινητικότητας, ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μια ολοκαίνουργια, υψηλής τεχνολογίας παραγωγική μονάδα αφιερωμένη στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων PBV.

Advertisement
Advertisement

Ο νέος κόμβος παραγωγής για PBV θα βρίσκεται στην Κορέα, στο υπάρχον εργοστάσιο παραγωγής Hwaseong της Kia. Η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή το πρώτο εξάμηνο του 2023, με στόχο την έναρξη της εμπορικής παραγωγής το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

«Αυτή η αποκλειστική εγκατάσταση PBV είναι ένας από τους κύριους πυλώνες της στρατηγικής μας PlanS, καθώς η Kia επιδιώκει να διεκδικήσει την κορυφαία θέση στην παγκόσμια αγορά PBV», δήλωσε ο Ho Sung Song, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Corporation.

Advertisement

Η Kia είναι ένας από τους πρώτους παγκόσμιους οργανισμούς που σημειώνουν πρόοδο στην αγορά PBV και ως μέρος του οδικού χάρτη PlanS, έως το 2030 η μάρκα στοχεύει να γίνει ηγέτης PBV. Όταν συνδυαστούν με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, τα PBV αναμένεται να φέρουν μία επανάσταση στα μέσα μεταφοράς που εμπλουτίζουν περαιτέρω την κοινωνία και τις κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

Advertisement

Η νέα μονάδα παραγωγής PBV θα διαθέτει υπερσύγχρονες αυτοματοποιημένες διαδικασίες σε συνδυασμό με προηγμένες τεχνολογίες που μειώνουν τις εκπομπές άνθρακα κατά τις διαδικασίες παραγωγής. Ο χώρος είναι επίσης εξοπλισμένος με «καθαρές» εγκαταστάσεις βαφής και εξοικονόμησης ενέργειας για την περαιτέρω ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Έξυπνη παραγωγικότητα E-FOREST

Το E-FOREST είναι το εμπορικό σήμα για το νέο έξυπνο εργοστασιακό οικοσύστημα της Kia που επιδιώκει την καινοτομία στα συστήματα κατασκευής. Το αρχικό «E» υποδηλώνει την πρόοδο στη συνολική βιομηχανία κινητικότητας όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και την οικονομία. Επίσης, αντιπροσωπεύει τη φιλοδοξία να επιτευχθεί καινοτομία για όλους συνδέοντας στοιχεία όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική ώστε να παρέχει στους πελάτες της τα καλύτερα προϊόντα. Το «Forest» αναφέρεται σε ένα οικοσύστημα που εναρμονίζει όλα αυτά τα στοιχεία ώστε να λειτουργούν ως ένα.

Advertisement

Tο μέλλον της Kia

Όταν ξεκινήσει η λειτουργία του εργοστασίου το δεύτερο εξάμηνο του 2025, η νέα εγκατάσταση θα κατασκευάσει ένα μεσαίου μεγέθους PBV. Αυτό θα είναι το πρώτο αποκλειστικό PBV της Kia και θα βασίζεται στην πλατφόρμα «eS», που εξελίχθηκε για PBV. Η νέα πλατφόρμα τύπου skateboard μπορεί να φιλοξενήσει με ευελιξία διάφορα μεγέθη μοντέλων PBV ανταποκρινόμενη στις διαφορετικές απαιτήσεις των πελατών. Μετά το λανσάρισμα του μοντέλου με την κωδική ονομασία SW, η Kia θα διαφοροποιηθεί σε μη επανδρωμένα micro-PBV, τροφοδοσίας φρέσκων τροφίμων, πολυθέσια λεωφορεία και μεγάλα PBV που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κινητά γραφεία ή καταστήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Kia: Συνεργασία με την Ocean Cleanup
Kia: Βράβευση στα iF Design Awards 2022
Δοκιμή: Kia Sportage 1.6T 180 PS 2WD 7DCT