Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κι όμως! Η Audi έχει και Q6

Ελλάδα 8:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κι όμως! Η Audi έχει και Q6

ΝΕΑ

Κι όμως! Η Audi έχει και Q6

ΝΕΑ

Η Audi για να καλύψει τις απαιτήσεις μιας από τις μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως, λάνσαρε πρόσφατα το Q6 που δεν είναι ακριβώς αυτό που θα λέγαμε «νέο μοντέλο».

Advertisement
Advertisement

Το νέο SUV της Audi, το Q6 που θα λανσαριστεί το 2023, είναι το μεγαλύτερο μοντέλο που έχει τα σήματα της Γερμανικής εταιρείας.

Το νέο Audi Q6 είναι κατασκευασμένο σε συνεργασία με τη SAIC στην Κίνα και προορίζεται αποκλειστικά για την εγχώρια αγορά. Υπήρχε η φήμη πως θα ονομαστεί Q9 αλλά εν τέλει, πήρε το Q6. Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου τον ερχόμενο Απρίλιο η Audi θα αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες για το νέο μοντέλο, για το οποίο όμως ότι ξέρουμε μέχρι τώρα, το «συνδέει» με το VW Atlas.

Advertisement
Advertisement

Τα στοιχεία που κατέθεσε η εταιρεία για να πάρει τις σχετικές εγκρίσεις, αποκαλύπτουν ότι το SUV με τις τρεις σειρές καθισμάτων, έχει μήκος οριακά πάνω από 5 μέτρα (5.099 χιλ. για την ακρίβεια), πλάτος 2.104 χιλιοστά και ύψος 1.784 χιλ. Το μεταξόνιό του είναι 2.980 χιλιοστά και οι παραπάνω διαστάσεις «προδίδουν» το ότι χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MQB.

Το νέο μοντέλο της Audi για την Κίνα, είναι πανομοιότυπο με το Volkswagen Atlas και όπως προκύπτει από τη σύγκριση των δεδομένων, ο όγκος του είναι μεγαλύτερος και από αυτόν του Q7. Παρά το γεγονός πως οι διαστάσεις του το τοποθετούν πάνω από το Q7, οι κινητήρες που θα το εφοδιάζουν θα είναι μικρότεροι σε χωρητικότητα, μια και θα περιορίζονται σε δύο εκδόσεις του δίλιτρου τετρακύλινδρου σε σειρά, με 231 και 265 ίππους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Audi RS Q e-tron GT στα χέρια του Ken Block (+video)
Νέα Audi Q7 και Q8 plug in hybrid: Χωρίς συμβιβασμούς
Χειμερινές δοκιμές για το ανανεωμένο Audi Ε-tron Sportback

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement