Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κι όμως αυτή η Ferrari 296 GTS δεν είναι αληθινή

Ελλάδα 4:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κι όμως αυτή η Ferrari 296 GTS δεν είναι αληθινή

ΝΕΑ

Κι όμως αυτή η Ferrari 296 GTS δεν είναι αληθινή

ΝΕΑ

Κορυφώνεται η συνεργασία των Ferrari και Amalgam με την έλευση της εξωτικής 296 GTS.

Advertisement
Advertisement

Η συλλογή μοντέλων υπό κλίμακα της Amalgam με θέμα τα μοντέλα της Ferrari απέκτησε πρόσφατα ένα νέο μέλος. Πρόκειται για την 296 GTS η οποία χρειάστηκε 3.000 ώρες έρευνας και πειραματισμών για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο και θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό 199 μονάδων.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο καθώς η Ferrari έχει δώσει πρόσβαση στην Amalgam στα αυθεντικά σχέδια CAD της ιταλικής μάρκας. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που όσα μοντέλα κλίμακας της Amalgam που έχουν δημιουργηθεί μέχρι τώρα ξεχωρίζουν από την τελειότητα και την πιστότητα στο κανονικό αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Μετά λοιπόν από την Purosague, η Amalgam ασχολήθηκε με την 296 GTS και κατάφερε να φτιάξει ένα μοναδικό μοντέλο 1:8. Μάλιστα οι άνθρωποι της Amalgam έστειλαν το τελικό τους σχέδιο στους τεχνικούς της Ferrari οι οποίοι το ανάλυσαν ενδελεχώς και έδωσαν την έγκριση να ξεκινήσει η παραγωγή.

Το μοντέλο κλίμακας έχει μήκος 57 εκατοστά και απαιτεί περίπου 300 ώρες δουλειάς για να κατασκευαστεί. Όλα γίνονται στο χέρι και τα βασικά εξαρτήματα κατασκευάζονται από αλουμίνιο με την τεχνική CNC. Όσο για την τιμή της Ferrari 296 GTB, αυτή ξεπερνάει τις 13.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ακόμα και ως παιχνίδι η Ferrari Purosangue είναι απλησίαστη
Το Le Mans οδηγός για τις επόμενες Ferrari παραγωγής
Η διάδοχος της LaFerrari θα είναι από άλλο πλανήτη

Advertisement