Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

KERS στο Toyota GT86;

Ελλάδα 17:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

KERS στο Toyota GT86;

ΝΕΑ

KERS στο Toyota GT86;

ΝΕΑ

Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν εμπλέκονται στο μηχανοκίνητο αθλητισμό μόνο για το πρεστίζ – συχνά μεταφέρουν μέρος της αγωνιστικής τους τεχνολογίας, στα επιβατικά μοντέλα τους. Κάπως έτσι σκέφτεται η Toyota που μπορεί να έχασε τον φετινό τίτλο στο World Endurance Championship όπου συμμετείχε με το πρωτότυπο TS030 με το οποίο φυσικά έτρεξε και στο Λε Μαν αλλά όχι μόνο θα συνεχίσει στο θεσμό αλλά σκοπεύει να εκμεταλλευτεί και τη τεχνογνωσία από τη συμμετοχή της σε αυτό το θεσμό.

Advertisement
Advertisement

Το TS030 λοιπόν, χρησιμοποιεί υβριδική τεχνολογία και σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας, το γνωστό κι από τη Formula 1 KERS. Οι Ιάπωνες λοιπόν, σκέφτονται να ενσωματώσουν ένα τέτοιο σύστημα στο νέο τους καμάρι… δρόμου, το Toyota GT86!

«Αν θα θέλαμε να δώσουμε περισσότερη ισχύ, ένα υπέρ-τροφοδοτούμενος κινητήρας 300 ίππων αλλά με 200g/km ρύπων CO2 δεν θα είχε κανένα νόημα σύμφωνα με τα δεδομένα της εποχής. Εξετάζουμε την υβριδική τεχνολογία επόμενης γενιάς. Κάτι σαν το σύστημα που χρησιμοποιούμε στο πρωτότυπο TS030», δήλωσε στο Top Gear ο Τετσούγια  Τάντα, επικεφαλής μηχανικός της ιαπωνικής εταιρείας.

Μάλιστα, επιβεβαίωσε πως υπάρχει ήδη ένα πρωτότυπο GT86 με σύστημα KERS, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά.
[nggallery id=729]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement