Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κερδοφόρο το πρώτο τρίμηνο του 2019 για την Skoda

Ελλάδα 0:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κερδοφόρο το πρώτο τρίμηνο του 2019 για την Skoda

ΝΕΑ

Κερδοφόρο το πρώτο τρίμηνο του 2019 για την Skoda

ΝΕΑ

Η Skoda Auto αύξησε τα έσοδα από πωλήσεις κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους κατά 8,2% στα 4,92 δις ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη παραμένουν υψηλά στα 410 εκατομμύρια ευρώ, όπως και η λειτουργική απόδοση των πωλήσεων κατά 8,3%.\

Advertisement
Advertisement

 

Η εταιρία από την Τσεχία παρέδωσε στους πελάτες τους 307.600 οχήματα κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, ελαφρώς χαμηλότερα από το προηγούμενο έτος (Ιανουάριος-Μάρτιος 2018: 316.700 οχήματα, -2,9%).

Advertisement
Advertisement

Οι επενδύσεις σε ενσώματα περιουσιακά στοιχεία αυξήθηκαν κατά 74,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους – η Skoda Auto επενδύει σε μεγάλο βαθμό και επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα στα ηλεκτρικά οχήματα.

Ο κ. Klaus-Dieter Schürmann, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Skoda (υπεύθυνος για τα χρηματοοικονομικά και την πληροφορική) δήλωσε: «Παρά το απαιτητικό περιβάλλον της αγοράς, πετύχαμε ένα υγιές αποτέλεσμα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019.»

Η Octavia παραμένει το best seller της μάρκας (Ιανουάριος-Μάρτιος 2019: 92.500 οχήματα) και το Karoq, ακολουθεί καταγράφοντας σημαντική ανάπτυξη: Το πρώτο τρίμηνο του έτους, η Skoda παρέδωσε 35.800 compact S.U.V. τα διπλάσια από αυτά που είχε διαθέσει την ίδια περίοδο πέρυσι.

Advertisement

Μέσω της στρατηγικής «2025», η Skoda Auto έχει καθορίσει κατευθυντήριες γραμμές για την ευρείας κλίμακας αλλαγή στην αυτοκινητοβιομηχανία (ειδικά όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση και την συνδεσιμότητα).

Άλλοι τομείς δράσης περιλαμβάνουν την ψηφιοποίηση προϊόντων και διαδικασιών, την είσοδο σε νέες αγορές και την επέκταση της παραδοσιακής επιχείρησης κατασκευής αυτοκινήτων.

Advertisement