Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Και drones για την Ελληνική Αστυνομία! (+video)

Ελλάδα 9:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και drones για την Ελληνική Αστυνομία! (+video)

ΝΕΑ

Και drones για την Ελληνική Αστυνομία! (+video)

ΝΕΑ

H Ελληνική Αστυνομία αποκτά σύγχρονο εξοπλισμό που θα βοηθήσει σημαντικά στον έλεγχο της κυκλοφορίας.

Advertisement
Advertisement

Η διαχείριση της κυκλοφορίας είναι ένα από τα δυσκολότερα εγχειρήματα που πρέπει να φέρνει εις πέρας καθημερινά η Ελληνική Αστυνομία. Στο πλαίσιο αυτό και με σκοπό να γίνει η διαδικασία ευκολότερη και κυρίως πιο αποτελεσματική, η ΕΛ.ΑΣ έχει πλέον στη διάθεσή της νέα drones.

Η πληροφορία γνωστοποιήθηκε μέσω social media από τις επίσημες σελίδες της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο βίντεο, βλέπουμε πως οι αστυνομικοί θα διαχειρίζονται το drone, ως είθισται, μέσω χειριστηρίου με ενσωματωμένη οθόνη προκειμένου να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο όσα προβάλλει η κάμερα του drone.

Σύμφωνα με αξιωματικό της Αστυνομίας και όπως φαίνεται εν μέρει και από τα πλάνα του βίντεο, το drone μπορεί να ανυψωθεί έως τα 120 μέτρα, ένα ύψος υπερ-αρκετό, για να έχει η ΕΛ.ΑΣ εποπτεία της Λεωφόρου Κηφισίας για παράδειγμα, από το κέντρο του Αμαρουσίου μέχρι το ύψος του νοσοκομείου «Υγεία».

Advertisement
Advertisement

Οι έλεγχοι της κυκλοφορίας θα γίνονται μέσω του Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης Ελέγχου Κυκλοφορίας, από όπου γίνεται ο συντονισμός των δυνάμεων της τροχαίας σε όλη την Αττική.

Η διαφορά τώρα είναι, πως τα drones θα καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα των κεντρικών δρόμων, ώστε να εντοπίζουν ταχύτερα κάποιο περιστατικό και τα πλησιέστερα περιπολικά να εμφανίζονται στο σημείο άμεσα.

Συνολικά, πρόκειται για ένα πολύ εύχρηστο εξοπλιστικό μέσο που μπορεί να λύσει εν πολλοίς τα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και να αποτρέψει μερικούς να κάνουν… ταρζανιές όπου σταθούν και όπου βρεθούν στους δημόσιους δρόμους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Ελληνικό drone χτύπησε με φονική ρουκέτα
Κατασχέσεις αυτοκινήτων και συλλήψεις οδηγών
Τέλος οι ουρές για τις κλήσεις της Τροχαίας