ΝΕΑ

Και άλλες αιτήσεις στο Πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»

Ελλάδα 16:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και άλλες αιτήσεις στο Πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»

Συγκριτικά

Και άλλες αιτήσεις στο Πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»

Συγκριτικά

Σε δεύτερο γύρο έγκρισης υπαγωγής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» προχώρησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Advertisement

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε στην έγκριση 3.767 νέων αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2».

Από τις 3.767 νέες αιτήσεις υπαγωγής στο Πρόγραμμα, οι 3.214 αιτήσεις αφορούν φυσικά πρόσωπα, με τη συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε 12,1 εκ ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες 553 αιτήσεις αφορούν νομικά πρόσωπα, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ύψους 6,1 εκ. ευρώ, αντίστοιχα.

Έως τώρα έχουν υποβληθεί συνολικά 19.816 αιτήσεις για το τρέχον Πρόγραμμα, από τις οποίες ως το τέλος του Οκτωβρίου θα έχουν εγκριθεί και συμπεριληφθεί σε αποφάσεις υπαγωγής 17.571 αιτήσεις. Με αυτές, το ποσοστό των αιτήσεων που θα έχουν ενταχθεί σε υπαγωγή αγγίζει το 89% των συνολικών αιτήσεων.

Advertisement

Επίσης, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η πληρωμή επιπλέον 676 αιτήσεων προς τους δικαιούχους, η οποία εκτιμάται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο διαχειρίζεται τις πληρωμές του Προγράμματος, έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σημειώνεται ότι για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», μέχρι τώρα, έχουν πληρωθεί 2.585 αιτήσεις, ενώ προγραμματίζονται άλλες δύο πληρωμές σε μηνιαία βάση, έως το τέλος του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η αδικία του Κινούμαι Ηλεκτρικά
«Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»: Πρωταθλητές τα ηλεκτρικά ποδήλατα!
Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Πως κάνω την αίτηση για την επιδότηση; (video)

Advertisement