Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κατασκοπεία: Νέα Mercedes GLA

Ελλάδα 11:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατασκοπεία: Νέα Mercedes GLA

ΝΕΑ

Κατασκοπεία: Νέα Mercedes GLA

ΝΕΑ

Η γερμανική φίρμα εξελίσσει την επόμενη γενιά των compact μοντέλων της που θα δούμε σε δύο περίπου χρόνια. Ας δούμε τις τελευταίες πληροφορίες γύρω από την επόμενη Mercedes GLA.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Με την αύρα της A-Class και αυξημένη απόσταση από το έδαφος, η πρώτη γενιά της GLA κέρδισε σημαντικά μερίδια στην κατηγορία των πολυτελών μικρομεσαίων crossover. Σήμερα, η Mercedes εξελίσσει τη δεύτερη γενιά του μοντέλου με στόχο να βγει στις αγορές σε ένα χρόνο από σήμερα (η νέα γενιά της Α-Class θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2018-δείτε εδώ την πρώτη φωτογραφία του εσωτερικό που διέρρευσε). Όπως μπορούμε και από τις αντίστοιχες κατασκοπευτικές εικόνες, το μοντέλο αναμένεται να διατηρήσει την κομψή σιλουέτα του με τις κύριες διαφορές να εντοπίζονται στο εμπρός μέρος όπου η μάσκα θα είναι πιο μεγάλη.

Advertisement
Advertisement

Η νέα GLA θα στηριχτεί πάνω στην πλατφόρμα MFA2, που θα είναι αναβαθμισμένη εκδοχή της υπάρχουσας, και έτσι περιμένουμε δυναμικότερη οδική συμπεριφορά και μείωση του συνολικού βάρους. Για την κίνηση του αυτοκινήτου θα φροντίζουν μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου, ενώ στην γκάμα θα ενταχθούν και οι νέοι κινητήρες χαμηλού κυβισμού που εξελίσσει αυτή τη στιγμή η εταιρεία (ενδεχομένως από 1,2 λίτρα με τούρμπο). Τέλος, δεν αποκλείεται οι τετρακίνητες εκδόσεις να συνδυαστούν και με μηχανικά σύνολα χωρητικότητας κάτω από τα δύο λίτρα, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σήμερα.