Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

“Κατασκοπεία” εις βάρος της Google για τα αυτόνομα οχήματα

Ελλάδα 8:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

“Κατασκοπεία” εις βάρος της Google για τα αυτόνομα οχήματα

ΝΕΑ

“Κατασκοπεία” εις βάρος της Google για τα αυτόνομα οχήματα

ΝΕΑ

Οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης πρότειναν την ποινή 27μηνης φυλάκισης για τον Antony Levandowski ο οποίος κατηγορείται για κλοπή μυστικών σχετικά με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Google.

Advertisement
Advertisement

O Antony Lewandowski είναι πρώην υπάλληλος της Google ο οποίος δικάζεται για κατηγορίες βιομηχανικής κατασκοπείας και κλοπής μυστικών σχετικά με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης από τον τεχνολογικό κολοσσό με στόχο την πώλησή τους στην Uber στην οποία και προσλήφθηκε αμέσως μετά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από δικαστικούς κύκλους η ποινή που θα επιβληθεί στον Levandowski θα είναι αρκετά σκληρή προκειμένου να λειτουργήσει ως παράδειγμα για επίδοξους μιμητές του στη Silicon Valley. Το κατηγορητήριο που του έχει απαγγελθεί αναφέρει πως αφού κατάφερε να αποκτήσει μια θέση εμπιστοσύνης μέσα στην Google έκλεψε στη συνέχεια πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης που είχε αναπτύξει η εταιρία μέχρι εκείνη τη στιγμή. Στόχος του ήταν με αυτές τις πληροφορίες να γίνει ο σωτήρας του προγράμματος αυτόνομης οδήγησης της Uber.

google-ai-car

Advertisement
Advertisement

Από δηλώσεις του ίδιου στην απολογία του φαίνεται πως ο ίδιος ήθελε να φαίνεται σαν πρωτοπόρος στην συγκεκριμένη τεχνολογία. Τον περασμένο Μάρτιο συμφώνησε με τους εισαγγελείς για δήλωση ενοχής ώστε με αντάλλαγμα την απόσυρση 32 από τις 33 κατηγορίες εναντίον του. Χωρίς αυτό το συμβιβασμό αντιμετώπιζε τον κίνδυνο έως και 10ετούς φυλάκισης. Πάντως στο δικαστήριο ο συνήγορος του Lewandowski πρότεινε τον 12μηνο κατ’οίκον περιορισμό καθώς δεν έχουν παρουσιαστεί αποδείξεις πως η Uber έχει χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που φαίνεται πως έχει κλέψει ο κατηγορούμενος.

google-ai-car

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Έτσι θα μάθεις τα μπλόκα & τις κάμερες της Τροχαίας!

HERE WeGo: Το… Google Maps της Huawei

Advertisement

Καταφθάνουν και τα προηγμένα καλώδια φόρτισης