Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κάνουν τα ηλεκτρικά για ταξίδι; (video)

Ελλάδα 8:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κάνουν τα ηλεκτρικά για ταξίδι; (video)

ΝΕΑ

Κάνουν τα ηλεκτρικά για ταξίδι; (video)

ΝΕΑ

Πόσα χιλιόμετρα κάνει ένα ηλεκτρικό στην εθνική οδό με μια φόρτιση; Εκεί όπου «δυσκολεύεται» περισσότερο από όσο στην πόλη. Μπορεί να κάνει με άνεση το ταξίδι; Δείτε όλες τις απαντήσεις στο video της μεγάλης δοκιμής αυτονομίας που πραγματοποιήσαμε.

Advertisement
Advertisement

Η αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ένα από τα πιο «hot» ζητήματα της αυτοκίνησης. Πλέον, και εκμεταλλευόμενα την τεχνολογία που εξελίσσεται συνεχώς, τα νέα μοντέλα που έρχονται στην αγορά έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ολοένα και περισσότερα χιλιόμετρα με μια φόρτιση, καταπολεμώντας το περίφημο «άγχος της αυτονομίας» των ηλεκτρικών.

Τι γίνεται όμως ακριβώς στην πράξη; Μπορεί ένα ηλεκτρικό να πάει ταξίδι; Πώς τα καταφέρνει απέναντι στην πρόκληση της εθνικής οδού, εκεί όπου οι ταχύτητες είναι μεγαλύτερες από ό,τι στην πόλη και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση –και επιβράδυνση– βγαίνει ουσιαστικά off;

Advertisement
Advertisement

Εμείς, θέλοντας να απαντήσουμε σε όλα τα παραπάνω, πραγματοποιήσαμε ένα μεγάλο τεστ αυτονομίας στην εθνική, θέτοντας ως στόχο να διανύσουμε 300 χιλιόμετρα με μια φόρτιση με ένα καινούργιο ηλεκτρικό της αγοράς με μεγάλη μπαταρία, το Audi e-tron.

Η δοκιμή μας πραγματοποιήθηκε δύο φορές, μια πηγαίνοντας από την Αθήνα (Μαρούσι) προς το σταθμό φόρτισης του ΣΕΑ Αμβρακίας στην Ιονία οδό και μια γυρίζοντας, ώστε να βγάλουμε όσο το δυνατόν πιο τεκμηριωμένα συμπεράσματα.

Στο επόμενο βίντεο σας παρουσιάζουμε όλη την προσπάθειά μας, στο τεστ της διαδρομής από την Αθήνα μέχρι και το ΣΕΑ Αμβρακίας.

Advertisement

Το πλήρες αποτέλεσμα της δοκιμής μας (πως τα πήγαμε και στις δύο διαδρομές) μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:

Advertisement

300 χλμ. στην εθνική με ένα ηλεκτρικό. Γίνεται;

Διαβάστε ακόμα:

Όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της αγοράς

Advertisement