Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κάνει βήμα πίσω από τη Nissan o Ghosn

Ελλάδα 0:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κάνει βήμα πίσω από τη Nissan o Ghosn

ΝΕΑ

Κάνει βήμα πίσω από τη Nissan o Ghosn

ΝΕΑ

Από την 1η Απριλίου ο Carlos Ghosn θα αφήσει το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου στη Nissan, παραχωρώντας την ευθύνη της ιαπωνικής μάρκας εξ ολοκλήρου στον Hiroto Saikawa.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Ο Ghosn που ουσιαστικά αποτέλεσε «σωτήρα» της μάρκας, θα παραμείνει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωσή του ανέφερε: «Ως Πρόεδρος της Nissan θα συνεχίσω να επιβλέπω και να καθοδηγώ την εταιρεία, τόσο αυτόνομα όσο και μέσω της γενικότερης σύμπραξης των Renault-Nissan-Mitsubishi. Διατηρώ τη δέσμευση να υποστηρίξω τη συμμαχία όσο αυτή εξελίσσεται και επεκτείνεται».

Ο γεννημένος στη Βραζιλία μάνατζερ ανέλαβε το ρόλο του CEO στη Nissan το 2001 και μέσω μαζικών περικοπών και δύσκολων αποφάσεων, επανέφερε την ιαπωνική μάρκα στην κερδοφορία. Πρέπει να σημειώσουμε πως το 2012 είχε προαναγγείλει 5ετή ακόμα θητεία στο ρόλο και όντως με την ολοκλήρωση αυτού του χρονικού πλαισίου, παραδίδει τα κλειδιά!

Advertisement
Advertisement

Όσο για τον Saikawa, είναι μέλος της οικογένειας της Nissan από το 1977 και στο πέρασμα του χρόνου αναρριχήθηκε στην ιεραρχία της. Ουσιαστικά ήταν σε ρόλο παράλληλων λειτουργιών με τον Ghosn ενώ πρέπει να σημειώσουμε πως είναι και πρόεδρος του JAMA, του ιαπωνικού συνδέσμου κατασκευαστών αυτοκινήτων.