Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kangaroo: To ηλεκτρικό super-SUV από τον Giugiaro (+video)

Ελλάδα 22:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kangaroo: To ηλεκτρικό super-SUV από τον Giugiaro (+video)

ΝΕΑ

Kangaroo: To ηλεκτρικό super-SUV από τον Giugiaro (+video)

ΝΕΑ

To όνομα Kangaroo θα έχει το ηλεκτρικό πρωτότυπο της GFG Style που θα παρουσιαστεί στη Γενεύη και το οποίο συνδέει τα sypercar με τα SUV.

Advertisement
Advertisement

Η GFG Style είναι η εταιρία που ίδρυσε ο Giorgeto Giugiaro μαζί με τον γιό του Fabrizio και η οποία θα φέρει στην φετινή έκθεση της Γενεύης ένα ενδιαφέρον ηλεκτρικό πρωτότυπο με την αισθητική ενός supercar και την φιλοσοφία ενός SUV. Κάτι αντίστοιχο είχε παρουσιαστεί το 2013 από την Italdesign Giugiaro με το πρωτότυπο Parcour που χρησιμοποιούσε μηχανικά μέρη από την Lamborghini Gallardo αλλά είχε αυξημένο ύψος από το έδαφος όπως ένα crossover.

Το νέο πρωτότυπο Kangaroo πάει την ιδέα ένα βήμα παρακάτω καθώς διαθέτει ενεργητική ανάρτηση με δυνατότητα μεταβολής του ύψους από το έδαφος ανάλογα με την χρήση που επιθυμεί ο οδηγός. Έτσι στη ρύθμιση Racing το ύψος είναι μόλις 140 mm, στο κανονικό πρόγραμμα Road η απόσταση αυξάνεται στα 190 mm ενώ στο Off-Road φθάνει τα 260 mm.

Advertisement
Advertisement

Η σχεδίαση ακολουθεί σαφώς τα πρότυπα των supercar ενώ το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο εξ’ολοκλήρου από ανθρακονήματα. Η προσέγγιση ακολουθεί την κυρίαρχη τάση της εποχής και έτσι το Kangaroo είναι αμιγώς ηλεκτρικό, τετρακίνητο, ενώ διαθέτει και τετραδιεύθυνση.

Η τροφοδοσία τους γίνεται από μπαταρίες 90kWh οι οποίες μπορούν να προσφέρουν αυτονομία που ξεπερνά τα 450 χιλιόμετρα. Το αυτοκίνητο διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, με την συνολική ισχύ να φθάνει τους 490 ίππους. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του το Kangaroo μπορεί να κάνει το 0-100 Km/h σε 3,8’’ ενώ η τελική του ταχύτητα φθάνει τα 250 km/h.