Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Κάνε ηλεκτρικό το Peugeot 504 Coupe του ’70!

Ελλάδα 2:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κάνε ηλεκτρικό το Peugeot 504 Coupe του ’70!

Mobility

Κάνε ηλεκτρικό το Peugeot 504 Coupe του ’70!

Mobility

Η Γαλλική εταιρεία Retrofuture, έχει στα πλάνα της τη μετατροπή σε ηλεκτρικά, μια σειρά από μοντέλα που έχουν γράψει ιστορία στην παγκόσμια αυτοκίνηση, με το κομψό Peugeot 504 Coupe, να είναι ένα από τα πρώτα του είδους.

Advertisement
Advertisement

Η διαχρονική ομορφιά του Peugeot 504 Coupe οδηγεί την Retrofuture να του δώσει μια δεύτερη νεότητα, μετατρέποντάς το σε ηλεκτρικό.

Το Peugeot 504 Coupe έμεινε στην παραγωγή από την άνοιξη του 1969 έως το καλοκαίρι του 1983, σε ένα σχέδιο του ιταλικού studio Pininfarina. Ως βάση χρησιμοποιήθηκε το sedan που κυκλοφόρησε το 1968 (και ανακυρήχθηκε Αυτοκίνητο της Χρονιάς το 1969 στην Ευρώπη) σε ότι είχε να κάνει με τα μηχανικά μέρη, με τη διαφορά πως το Coupe είχε μικρότερο μεταξόνιο. Το εξαιρετικά κομψό σχήμα του 504 Coupe, θεωρείται έως και σήμερα σημείο αναφοράς για την κατηγορία των συγκεκριμένων αυτοκινήτων, με τη διαδικασία της παραγωγής να περιλαμβάνει κατασκευή του αμαξώματος στην Ιταλία από την Pininfarina, για να μεταφερθεί μετά με τρένο στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της Peugeot στο Sochaux. Εκεί γινόταν η τελική συναρμολόγηση, όπου το αμάξωμα «συναντούσε» τα μηχανικά μέρη, δηλαδή το πλαίσιο με τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων.

Advertisement
Advertisement

Σήμερα, η Retrofuture Electric Vehicles (REV) με έδρα το Παρίσι, ειδικεύεται στις μετατροπές του είδους και μετατρέπει το κομψό αυτοκίνητο σε αμιγώς ηλεκτρικό. Η Retrofuture έχει ήδη εμπειρία από την ηλεκτρική μετατροπή διαφόρων μοντέλων. Η γαλλική εταιρεία μετατρέπει σε ηλεκτρικά μεταξύ άλλων, το VW Beetle, την Porsche 911 και τη BMW 2002. Με το Peugeot 504 που προστέθηκε πρόσφατα στη λίστα, η REV αυξάνει τις επιλογές που προσφέρει στους πελάτες της. Για το γαλλικό coupe, χρησιμοποιεί έναν ηλεκτρικό κινητήρα με μέγιστη απόδοση 104 ίππους. Η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι περιορισμένη στα 150 χλμ./ώρα και η μπαταρία που ζυγίζει 200 κιλά, έχει χωρητικότητα 31,8 kWh.

Αυτό αυξάνει ελάχιστα το συνολικό βάρος του 504 Coupe, ενώ προσφέρει αυτονομία σύμφωνα με τη REV, 165 χιλιομέτρων. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που κάνει τη συγκεκριμένη πρόταση της Retrofuture ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, είναι πως δεν είναι προαπαιτούμενη η ιδιοκτησία ενός Peugeot 504 Coupe με την εταιρεία να αναλαμβάνει να παραδώσει έτοιμα αυτοκίνητα από τον Ιούλιο του 2022, με βασική τιμή τα 32.000 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, για όποιον έχει το αυτοκίνητο ήδη στην κατοχή του και θέλει να προβεί στη συγκεκριμένη μετατροπή, πρέπει να υπολογίζει πως το κόστος είναι 20.000 ευρώ, ενώ με 3.000 ευρώ επιπλέον, μπορεί να έχει κανείς μπαταρία μεγαλύτερη κατά 5 kWh και με 1.500 ευρώ ακόμα, θα μπορεί να έχει σύστημα ψυχαγωγίας με μεγάλη οθόνη αφής στο ταμπλό.

Advertisement

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot: Το 208 και άλλα πέντε μοντέλα που ανακυρήχθηκαν “Αυτοκίνητο της Χρονιάς”
“Καυτές” οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων τον Απρίλιο
Δοκιμή: Peugeot 3008 1.5 BlueHDi 130PS