Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hλεκτρικό κάμπριο με πόσο;

Ελλάδα 18:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hλεκτρικό κάμπριο με πόσο;

ΝΕΑ

Hλεκτρικό κάμπριο με πόσο;

ΝΕΑ

Η κινεζική Wuling παρουσίασε την ανοιχτή έκδοση του πολύ επιτυχημένου της Mini EV σε τιμή που δεν θα πιστεύεις.

Advertisement
Advertisement

Αν έχετε ακουστά την Wuling από την Κίνα πιθανότατα θα είναι γιατί πέρυσι κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 3η θέση των παγκόσμιων πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το μοντέλο που γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία ήταν το Mini EV, ένα λιλιπούτειο αυτοκίνητο πόλης το οποίο κατάφερε με τον νεανικό σχεδιασμό του και τις ικανοποιητικές επιδόσεις να ξεπεράσει ακόμα και το Tesla Model 3 σε πωλήσεις.

Η επόμενη κίνηση της Wuling είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή καθώς η κινεζική μάρκα ετοίμασε την κάμπριο έκδοση του Mini EV. Το αυτοκίνητο είναι πανομοιότυπο με το κλασικό με μοναδική διαφορά ότι είναι διθέσιο και έχει αναδιπλούμενη ηλεκτρική οροφή.

Advertisement
Advertisement

Οι διαστάσεις του παραμένουν πολύ μικρές με μήκος περίπου 3 μέτρα και πλάτος 1,5 μέτρο, ενώ οι τροχοί παραμένουν 12 ιντσών. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει απόδοση 41 ίππους με ροπή που φτάνει τα 110 Nm κάτι που σημαίνει ότι οι επιδόσεις είναι παραπάνω από ικανοποιητικές. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 26,5 kWh και εξασφαλίζει αυτονομία 300 χιλιομέτρων, τιμή εντυπωσιακή για όχημα αστικής μετακίνησης.

Στον εξοπλισμό το Mini EV είναι εντυπωσιακό καθώς περιλαμβάνει σύστημα συνδεσιμότητας Bluetooth, ηλεκτρικά παράθυρα, κλιματισμό, χώρο αποθήκευσης (που είναι προσβάσιμος μόνο μέσα από το αυτοκίνητο), ψηφιακή οθόνη πληροφοριών και ειδική εφαρμογή για τον έλεγχο της φόρτισης και την αυτονομία της μπαταρίας. Ένα από τα περίεργα του Mini EV Cabrio είναι ότι δεν έχει σύστημα Keyless, αλλά χρησιμοποιείς παραδοσιακό κλειδί για να το εκκινήσεις.

Advertisement

Όπως και να έχει, το Mini EV Cabrio είναι αυτήν τη στιγμή το πιο φτηνό ηλεκτρικό κάμπριο αυτοκίνητο στον κόσμο με την τιμή του να είναι στα 13.270 ευρώ στην Κίνα.

Advertisement

Δείτε την  ανάλυση του Mini EV Cabrio.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BP μπαίνει στον κόσμο της Tesla
«Εξωγήινα» τα ιπτάμενα οχήματα της XPeng
Το Lexus LF-ZC θα έχει διπλάσια αυτονομία από το Tesla Model 3

Advertisement