Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kallenius: «Πράσινη» η νέα στρατηγική της Daimler

Ελλάδα 19:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kallenius: «Πράσινη» η νέα στρατηγική της Daimler

ΝΕΑ

Kallenius: «Πράσινη» η νέα στρατηγική της Daimler

ΝΕΑ

To νέο «αφεντικό» της Daimler Ola Kallenius προετοίμασε το εργατικό δυναμικό της εταιρείας για την μετάβαση που θα επιχειρήσει προς την «πράσινη» ανάπτυξη.

Advertisement
Advertisement

Ο νέος CEO της Daimler Ola Kallenius με ένα σύντομο ηχητικό μήνυμα καλεί όλους τους υπαλλήλους να υποστηρίξουν μια νέα στρατηγική για την πλήρη απαλλαγή από τον άνθρακα στο βασικό στόλο αυτοκινήτων για τα επόμενα 20 χρόνια.

«Με το Ambition2039 θέλουμε να κάνουμε την επιχείρησή μας πιο βιώσιμη και ταυτόχρονα να διασφαλίσουμε ότι εξακολουθεί να είναι κερδοφόρα. Πρέπει να αλλάξουμε και αυτό δεν θα είναι εύκολο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement

Ο νέος CEO της Damler είχε ανακοινώσει μία εβδομάδα πριν αναλάβει τα ηνία της εταιρείας το σχέδιο «Ambition2039».

Σϋμφωνα με το συγκεκριμένο σχέδιο μία στις δύο Mercedes-Benz που θα πωλούνται μέχρι το 2030 θα είναι είτε υβριδικό plug-in είτε πλήρως ηλεκτρικό με αποτέλεσμα ο στόλος των οχημάτων να έχουν εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές ρύπων μετά από 9 χρόνια.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου η διοίκηση το έχει συνδέσει και με χρηματικό bonus.

Advertisement

Ο Kallenius ωστόσο δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τα σχέδιά του για τη Mercedes-Benz Vans ή Daimler Trucks, το τμήμα βαρέων επαγγελματικών οχημάτων…

Πάντως ο νέο CEO της Daimler στο ηχητικό του μήνυμα είπε ότι είναι ενθουσιασμένος με τα νέα του καθήκοντα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Εργάζομαι στη Daimler για περισσότερα από 26 χρόνια και ακόμα αισθάνομαι σαν να είναι η πρώτη μου ημέρα στη δουλειά!»

Advertisement