Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Suzuki Jimny με περιβολή και δυνατότητες G63 AMG

Ελλάδα 0:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Suzuki Jimny με περιβολή και δυνατότητες G63 AMG

ΝΕΑ

Suzuki Jimny με περιβολή και δυνατότητες G63 AMG

ΝΕΑ

Δεν υπάρχει κάποιο αντίστοιχων δυνατοτήτων όχημα με τη θηριώδη G63 AMG, τουλάχιστον επίσημα. Αλλά αυτό το είδος αυτοκινήτου μοιάζει κυριολεκτικά με άτρωτο εργαλείο παντός εδάφους, όπως δηλαδή συμβαίνει και με αυτό εδώ το παράξενο Suzuki Jimny που κάτι έκλεψε από την μεγάλη Merc.

Advertisement
Advertisement

 

Έτσι, το ψεύτικο κιτ αμαξώματος της Mercedes για το νέο Jimny δείχνει τόσο καλό που ήδη ξέχασα πως φαίνεται το μικρό Suzuki χωρίς αυτό. Υποθέτω ότι όλα φαίνονται καλύτερα όταν νομίζετε ότι έχουν γίνει από τη μεγαλύτερη μάρκα στα πολυτελή αυτοκίνητα, ωστόσο, η εκτέλεση είναι αρκετά αξιοπρεπής. Η Suzuki έφτιαξε ένα σκόπιμα boxy μικρό τετρακίνητο το οποίο θυμίζει vintage off-road. Πάντως, η Fast Car Center, πηγαίνει τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο με εκτεταμένες τροποποιήσεις στο αμάξωμα και τα μηχανικά μέρη.

Οι εντυπωσιακοί προφυλακτήρες, η μάσκα και τα φώτα της νέας G-Class έχουν προσαρμοστεί με μαεστρία στο μικρό μέγεθος του Jimny. Εκτός από αυτά, τα εκτεταμένα φτερά, η μπάρα οροφής με επιπλέον φώτα, το bull bar και αρκετές άλλες λεπτομέρειες δημιουργούν αυτό το μικρό… τέρας. Δεν γνωρίζουμε το κόστος αυτού του απίστευτου μετασχηματισμού. Εννοείται βέβαια πως υπάρχουν φοβερές αναβαθμίσεις και σε επίπεδο ανάρτησης. Από ότι καταλαβαίνουμε, αυτό το δημιούργημα φτιάχτηκε για τον Saeed Bin Maktoum, έναν άντρα που δεν είναι μόνο μέλος της βασιλικής οικογένειας αλλά και πρώην αθλητής της σκοποβολής, οδηγός αγώνων όπως και ιππέας.

Advertisement
Advertisement

Είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι κατέχει ένα πραγματικό G63 ή δύο … ή δέκα, οπότε το Jimny είναι περισσότερο για τη διασκέδασή του. Θα σας αφήσουμε να αποφασίσετε αν όντως πρόκειται για ένα καλό off-road. Εξ’ ορισμού το Jimny είναι αναμφισβήτητα ένα ικανό αυτοκίνητο εκτός δρόμου ακόμη και χωρίς τις τροποποιήσεις, πάντως οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι επικές. Αναλογικά τώρα, με την G550 Squared να κοστίζει σχεδόν 200.000 δολάρια, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι ένα Jimny, ακόμη και σε αυτή την extreme μορφή, είναι πολύ φθηνότερο.