Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | newsautoChoice: PHEV

Jeep: Νέες υβριδικές εκδόσεις για Renegade και Compass (Τιμές)

  • newsautoteam

Το νέο σύστημα e-Hybrid βασίζεται σε έναν καινούργιο κινητήρα 1,5 λίτρων με απόδοση στους 130 ίππους και μειωμένη έως και 15% κατανάλωση σε σχέση με ένα συμβατικό μοτέρ βενζίνης.

Η Jeep μεγαλώνει την γκάμα των υβριδικών της μοντέλων, προσθέτοντας μία ακόμα επιλογή στην ήδη εξελιγμένη λύση που προσφέρει το Plug-in Hybrid σύστημα 4xe, το οποίο σημειώνει μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας το 25% των πωλήσεων της εταιρίας.

Η νέα διάταξη ονομάζεται e-Hybrid και χρησιμοποιεί ένα νέο 4κυλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, με απόδοση 130 ίππων και 240 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με ένα επίσης νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Το σύστημα περιλαμβάνει επίσης και έναν ηλεκτροκινητήρα των 20 ίππων ο οποίος αποδίδει 55 Nm ροπής (αντιστοιχούν σε 135 Nm στην είσοδο του κιβωτίου). Μία απόδοση που επιτρέπει στον ηλεκτροκινητήρ να κινεί το αυτοκίνητο με τον θερμικό κινητήρα εκτός λειτουργίας. Το αποτέλεσμα αυτού είναι ότι υπάρχει μείωση κατανάλωσης 15% σε σύγκριση με τα αντίστοιχα μοντέλα βενζίνης, εξαιρετική άνεση και νέα χαρακτηριστικά απόδοσης.

Η τεχνολογία e-Hybrid παρέχει την δυνατότητα στα Jeep Renegade και Compass να κινούνται αμιγώς ηλεκτρικά στις χαμηλές ταχύτητες, αλλά και κατά τη διάρκεια των ελιγμών στάθμευσης.

Ο κινητήρας λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Miller, ο οποίος βελτιώνει τη θερμική αποδοτικότητα και προσφέρει τη δυνατότητα λειτουργίας με υψηλό λόγο συμπίεσης (12,5:1). Παράλληλα, το σύνολο διαθέτει σύστημα μεταβλητού χρονισμού και σύστημα άμεσου ψεκασμού υψηλής πίεσης (350 bar).

Ο κινητήρας αποδίδει 130 ίππους και 240 Nm ροπής, ενώ η εφαρμογή ενός κινητήρα/δυναμό BSG (Belt Starter Generator) προσφέρει άμεση και απόλυτα ομαλή ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του συνόλου.

Εκτός όλων των παραπάνω, και τα δύο μοντέλα χρησιμοποιούν ένα εξελιγμένο σύστημα ανάκτησης της ενέργειας με την ονομασία “Intelligent Brake System” το οποίο λειτουργεί κατά την πέδηση βελτιστοποιώντας την αξιοποίηση της κινητικής ενέργειας και αυξάνοντας την ηλεκτρική αυτονομία του οχήματος.

Η υβριδική τεχνολογία της Jeep παρέχει μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που βελτιώνουν σημαντικά την εμπειρία οδήγησης και τον πολιτισμένο χαρακτήρα των αυτοκινήτων των δύο SUV της Jeep.

⦁ Αθόρυβη εκκίνηση, καθώς το όχημα ξεκινά χωρίς τη χρήση του θερμικού κινητήρας
⦁ Ανάκτηση ενέργειας, μέσω της οποίας το όχημα αποθηκεύει την ενέργεια κατά την επιβράδυνση, είτε όταν ο οδηγός χρησιμοποιεί το σύστημα πέδησης (Regenerative Braking), είτε όταν απλώς έχει αφήσει το γκάζι (e-Coasting).
⦁ e-Boosting, όπου χάρη στον ηλεκτροκινητήρα αυξάνεται η ροπή που φτάνει στους τροχούς και παράλληλα βελτιστοποιείται ο ρυθμός λειτουργίας του θερμικού κινητήρα.
⦁ Αμιγώς ηλεκτρική κίνησης, με το όχημα να κινείται αποκλειστικά μέσω του ηλεκτροκινητήρα, με μηδενικό θόρυβο και μηδενικούς ρύπους.

Οι νέες e-Hybrid εκδόσεις των Renegade και Compass μπορούν να κινηθούν σε αρκετές περιπτώσεις αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα ανάλογα και με το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας.

⦁ e-Launch: το αυτοκίνητο ξεκινά μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα, όπως για παράδειγμα κατά την εκκίνηση από ένα φανάρι.
e-Creeping: όπου ο ηλεκτρικός κινητήρας προσφέρει την εξαιρετικά ομαλή αίσθηση εκκίνησης όπως σε ένα αυτόματο αυτοκίνητο με μετατροπέα ροπής. Η λειτουργία είναι δυνατή τόσο στην κίνηση προς τα εμπρός, όσο και στην όπισθεν.
e-Queueing: με το αυτοκίνητο σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης το σύστημα δίνει τη δυνατότητα κίνησης στο συνεχές «σταμάτα-ξεκίνα» αμιγώς ηλεκτρικά.
e-Parking: το οποίο επιτρέπει την ολοκλήρωση των ελιγμών στάθμευσης αμιγώς ηλεκτρικά για απόλυτη ησυχία και ομαλή λειτουργία.

Με αφορμή το νέο υβριδικό σύστημα, η Jeep παρουσιάζει μία ειδική εξοπλιστική έκδοση με την ονομασία “Upland” η οποία εστιάζει στην φιλικότητα προς το περιβάλλον, με ειδικές βαφές και ανακυκλώσιμα υλικά.

Στο εσωτερικό της έκδοσης “Upland” υπάρχει εκτενής χρήση υλικών από ανακυκλωμένα υλικά πολύ υψηλής ποιότητας, με πιο εντυπωσιακή εφαρμογή εκείνη της επένδυσης SEAQUAL των καθισμάτων, ενός καινοτόμου υλικού που κατασκευάζεται και από ανακυκλωμένα πλαστικά που έχουν συλλεγεί από τους Ωκεανούς.

Τόσο στο Renegade, όσο και στο Compass, μέρος των πλαστικών επιφανειών είναι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένα φωτιστικά σώματα αυτοκινήτων, ενώ αντίστοιχα φιλική προς το περιβάλλον είναι και η εντυπωσιακή “MetaKrome” βαφή τους.

Χάρη στο κορυφαίο σε δυνατότητες σύστημα πολυμέσων Uconnect, τα Renegade και Compass παρέχουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία ψηφιακής διασύνδεσης και ασφάλειας για τον οδηγό και τους επιβάτες. Η λειτουργία του συστήματος E-Hybrid προβάλλεται στην οθόνη του συστήματος ενώ ο πίνακας οργάνων παρέχει δυνατότητες εναλλακτικής διαμόρφωσης ώστε ο οδηγός να έχει στην διάθεσή του τις πληροφορίες που επιθυμεί.

Η οθόνη αφής του Uconnect (έως και 10,1’’) συνδέεται και με το εγκατεστημένο Uconnect Box, το οποίος δίνει τη δυνατότητα ελέγχου των λειτουργειών του αυτοκινήτου (όπως τα φώτα και οι κλειδαριές) από απόσταση μέσω της σχετικής εφαρμογής για smartphones. Το Uconnect Box επιπλέον διαθέτει λειτουργία γεωεντοπισμού για την παροχή άμεσης βοήθειας σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά και παρακολούθησης της θέσης του οχήματος ως μέσο επιπλέον αντικλεπτικής προστασίας.

Τα δύο νέα υβριδικά μοντέλα της Jeep διαθέτουν ένα κορυφαίο επίπεδο τεχνολογιών υποβοήθησης και ασφάλειας ADAS, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων ενεργό σύστημα cruise control, αυτόματο φρενάρισμα, σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού, κτλ. Ειδικότερα στην περίπτωση του Compass, τα διαθέσιμα συστήματα ADAS του μοντέλου του δίνουν τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, στοιχείο που για πρώτη φορά αποκτά μοντέλο της Jeep στην Ευρώπη.

Το νέο υβριδικό σύστημα e-Hybrid είναι διαθέσιμο στα Renegade και Compass σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού: Longitude, Limited, S και Upland (ειδική σειρά). Οι τιμές των εκδόσεων e-Hybrid ξεκινούν από τις 25.800 ευρώ (Renegade) και 31.100 ευρώ (Compass), ενώ όπως όλα τα μοντέλα της Jeep καλύπτονται από 4ετη εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000χλμ. και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας. Όπως και στην περίπτωση των εκδόσεων 4xe, όλα τα Jeep Renegade και Compass e-Hybrid κινούνται χωρίς περιορισμούς στο Δακτύλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Jeep Renegade: Με αγάπη από τη Βραζιλία
Jeep 4xe: Οδήγηση στο χιόνι και στον πάγο
Προς ανανέωση το Jeep Renegade

 

 

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto