Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Jeep Renegade: Με αγάπη από τη Βραζιλία

Ελλάδα 9:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jeep Renegade: Με αγάπη από τη Βραζιλία

ΝΕΑ

Jeep Renegade: Με αγάπη από τη Βραζιλία

ΝΕΑ

Στην Βραζιλία παρουσιάστηκε μια ανανεωμένη στα σημεία εκδοχή του δημοφιλούς και μικρότερου μοντέλου της Jeep, δίχως να σημαίνει αυτό πως θα το δούμε να κυκλοφορεί και στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας κοντά στα επτά χρόνια κυκλοφορίας στην αγορά και μετά από διάφορες ανανεώσεις και αναβαθμίσεις (με βασικότερη τους νέας γενιάς Firefly κινητήρας) το Renegade περνά από ένα ακόμη φρεσκάρισμα. Το οποίο προς το παρόν αφορά στη νότιό-αμερικανική αγορά.

Έστω και αν το μοντέλο παρουσιάστηκε από την Jeep Βραζιλίας, μπορούμε να διακρίνουμε πως οι αλλαγές είναι εφάμιλλες με εκείνες που είχαμε δει και στο ανανεωμένο Compass, του οποίου αρχικά οι πρώτες φωτογραφίες είχαν διαρρεύσει από την Κίνα.

Όπως και να έχει οι ανανεώσεις που έχουν γίνει στο… βραζιλιάνικο Renegade ακολουθούν τη λογική ενός τυπικού facelift. Έτσι, οι αλλαγές εντοπίζονται στους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, στη μάσκα, στα φώτα ημέρας και στο κάλυμμα των φωτιστικών σωμάτων.

Advertisement
Advertisement

Στο σαλόνι την προσοχή τραβά το νέο τιμόνι που μας παραπέμπει στο Compass, στον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και στην μεγαλύτερη οθόνη αφής που είναι στις 8,4 ίντσες και που πιθανότατα συνδυάζεται με νέο σύστημα πολυμέσων.

Advertisement

Από εκεί και πέρα η Jeep Βραζιλίας ανακοινώνει ένα τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης στα 1.300 κ.εκ. με ισχύ στα 182 άλογα και ροπή στα 270 Nm. Υπάρχουν εκδόσεις με κίνηση στους μπροστινούς ή στους τέσσερις τροχούς, ενώ και κάποια νέα χαρτογράφηση του αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων.

Το Renegade είναι το δημοφιλέστερο μικρό SUV στην Βραζιλία και αναμένεται να συνεχίσει την πολύ πετυχημένη εμπορικά πορεία του. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν τελικά η αναβάθμιση θα επεκταθεί και στις άλλες αγορές, όπως της Βορείου Αμερικής και της Ευρώπης, ή αν τελικά θα παραμείνει στην χώρα της σάμπα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrid
Νέες τιμές για το Jeep Wrangler 4xe
Δοκιμή: Jeep Compass 4xe 240 PS