Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Jaguar XJ220 του 1994 με 1.900km!

Ελλάδα 3:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jaguar XJ220 του 1994 με 1.900km!

ΝΕΑ

Jaguar XJ220 του 1994 με 1.900km!

ΝΕΑ

Με λιγότερο από €460.000 μπορεί να αποκτήσει κανείς μια πρακτικά καινούργια XJ220 του 1994, το πρώτο πραγματικό supercar της Βρετανικής εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Ήταν το προϊόν της ομάδας των μηχανικών της Jaguar, το οποίο σχεδίασαν στον ελεύθερό τους χρόνο και τελικά ήταν τόσο καλό που η εταιρεία οδηγήθηκε στο να ανακοινώσει την πρόθεσή της να το παράξει. Μάλιστα, μετά την πρώτη του επίσημη παρουσίαση, η Jaguar δέχτηκε πολλές προκαταβολές από υποψήφιους αγοραστές μια και οι προδιαγραφές που είχαν ανακοινωθεί, ήταν σχεδόν εξωπραγματικές.

Advertisement
Advertisement

Στην παραγωγή εν τέλει η XJ220 μπήκε το 1992 και παρέμεινε ως το 1994, με μόλις 275 μονάδες να έχουν παραχθεί στο ενδιάμεσο. Ο κινητήρας ήταν 6κύλινδρος twin-turbo 3,5 λίτρων με απόδοση 542 ίππων. Η ισχύς αυτή σε συνδυασμό με την κορυφαία αεροδυναμική του αμαξώματος, είχε ως αποτέλεσμα το μοντέλο να πάρει τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής, σημειώνοντας κατά τη διάρκεια δοκιμών στην πίστα του Nardo, τελική ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 341 χλμ./ώρα.

Στην εξέλιξη του μοντέλου με την τετρακίνηση, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο η TWR (Tom Walkinshaw Racing) που μια από τις κορυφαίες αγωνιστικές ομάδες της εποχής, με σημαντικές διακρίσεις σε πολλά πρωταθλήματα. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που έχει βγει σε δημοπρασία, είναι πρακτικά καινούργιο, έχοντας διανύσει λιγότερα από 2.000 χιλιόμετρα. Αυτό αντανακλάται και στη γενικότερη κατάστασή του, με την καμπίνα να φαίνεται ουσιαστικά σαν να μην έχει μπει ποτέ κανείς και το αμάξωμα να είναι άθικτο, όπως ήταν τη μέρα που κύλησε τους τροχούς του βγαίνοντας από το εργοστάσιο της Jaguar το 1994.

Advertisement

Ανήκει σε ιδιώτη συλλέκτη και με τιμή άμεσης αγοράς τις €460.000, είναι για τους κύκλους των πραγματικά ενδιαφερόμενων, καλή ευκαιρία. Το βρετανικό supercar συνοδεύεται από  λεπτομερές ιστορικό συντήρησης και έχει ήδη αλλαγμένο τον ιμάντα χρονισμού- λόγω ηλικίας. Η συνολική κατάσταση του αυτοκινήτου, κάνει τον ιδιοκτήτη να συνοδεύει την παρουσίασή του για την πώληση με την ατάκα «προσφέρει τόσο συναρπαστική εμπειρία οδήγησης όπως και όταν ήταν καινούργιο».

Advertisement