Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Jaguar XE SV Project 8 Sportbrake με 600 ίππους

Ελλάδα 1:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jaguar XE SV Project 8 Sportbrake με 600 ίππους

ΝΕΑ

Jaguar XE SV Project 8 Sportbrake με 600 ίππους

ΝΕΑ

Ο X-Tomi επέλεξε ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο για να ξεκινήσει την δουλειά του με την απόδοση. Το XE SV Project 8 είναι το πιο ισχυρό Jaguar που παράχθηκε ποτέ. Είναι εξοπλισμένο με ειδικούς θόλους τροχών και πολλά αεροδυναμικά στοιχεία από ανθρακονήματα. Το αγαπημένο μας κομμάτι είναι η μάσκα στο μπροστινό μέρος που έχει το ίδιο χρώμα με το υπόλοιπο σώμα.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το αυτοκίνητο ανήκει στην Special Vehicle Operations, ένα είδος Skunk Works που ασχολείται με όλες τις τρελές ιδέες της Jaguar. Κάθε XE SV Project 8 θα κατασκευαστεί με το χέρι και όχι με ρομπότ σε ένα εργοστάσιο. Πολλά από τα εξαρτήματά του δεν βρίσκονται σε κανένα άλλο αυτοκίνητο, όπως το καπό από άνθρακα.

Jaguar-xe-sv-project-8-sportbrake-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Κάτω από την επιδερμίδα ζει ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας V8 5,0 λίτρων που αποδίδει 600 ίππους και ροπή 700 Nm. Χωρίς κίνηση σε όλους τους τροχούς, το αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε να φτάσει στα 100 km/h σε μόλις 3,3 sec. Ένα πολύ ταχύτερο, βαρύτερο XE χρειάζεται φρένα beefier – 400 mm άνθρακα αλλά και κεραμικά στοιχεία εμπρός.

Jaguar-xe-sv-project-8-sportbrake-front-tsiro-640

Ως στάνταρ, το σεντάν (υπάρχει και το 5θυρο) πωλείται και με τα τέσσερα καθίσματα. Ωστόσο, η επιλογή Track Pack σάς επιτρέπει να αποκρύψετε τα πίσω σε ένα κουτί. Η εξάτμιση τέλος, είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο και έτσι εξοικονομεί κι αυτή με τη σειρά της βάρος…