Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Jaguar Land Rover: Συνεργασία με start-up εταιρίες

Ελλάδα 7:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Jaguar Land Rover: Συνεργασία με start-up εταιρίες

ΝΕΑ

Jaguar Land Rover: Συνεργασία με start-up εταιρίες

ΝΕΑ

Η Jaguar Land Rover θέλει να υπενθυμίσει στον ανταγωνισμό, πως είναι η εταιρία παραγωγής των πιο επιθυμητών πολυτελών οχημάτων στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Για να το πετύχει αυτό αναπτύσσει μια στρατηγική «Ανοιχτής Καινοτομίας», που λέει ότι θα την βοηθήσει να αναπτύξει την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα των μοντέλων της, για την επόμενη γενιά.

Η Jaguar Land Rover θα συνεργαστεί με νεοσύστατες επιχειρήσεις για να επιταχύνει την μετάβαση της, στις υπερπολυτελείς μάρκες.

Μέσω του προγράμματος, Open Innovation η Jaguar/Land Rover θα δημιουργήσει έναν κόμβο καινοτομίας στο Ηνωμένο Βασίλειο παράλληλα με μια εταιρική πλατφόρμα, προτάσεων και νέων ιδεών.

Advertisement
Advertisement

Η Jaguar Land Rover λέει ότι το Open Innovation «θα οδηγήσει σε συνεργασίες με start-ups, scale-ups και ομοϊδεάτες εξωτερικούς οργανισμούς για την ηλεκτροκίνηση, τη συνδεσιμότητα, τις ψηφιακές υπηρεσίες, το metaverse, την έξυπνη επιχείρηση, την κατασκευή, την εφοδιαστική αλυσίδα και τη βιωσιμότητα».

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία δηλώνει επίσης ότι οι συνεργασίες με καινοτόμους και ειδικούς του κλάδου θα τη βοηθήσουν να πετύχει τον στόχο της να είναι μηδενική σε ρύπους έως το 2039. Επιπλέον, η JLR επιδιώκει να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για την ψηφιακή οικονομία παρέχοντας παράλληλα πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο οικοσύστημα πιθανών συνεργατών.

Advertisement

Εκτός από την ανακοίνωση συνεργασίας με την Plug and Play, η Jaguar Land Rover έχει υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας στη Βραζιλία με τις Cubo Itau και Firjan. Η Βραζιλία θεωρείται κόμβος για το νεοσύστατο οικοσύστημα της Λατινικής Αμερικής και το Cabu Itau φιλοξενεί ήδη εκατοντάδες νέες επιχειρήσεις σε βιομηχανίες όπως η υγειονομική περίθαλψη, το λιανικό εμπόριο, οι αγροτικές επιχειρήσεις και το fintech (χρηματοοικονομική τεχνολογία).

Advertisement

Η Firjan έχει 10.000 εταιρικά μέλη στο δίκτυό της και θα συνεργαστεί μαζί με την JLR με επιχειρήσεις που δημιουργούν  νέους τρόπους  κατασκευής αυτοκινήτων. «Με την κυκλοφορία της πλατφόρμας Open Innovation, η Jaguar Land Rover εξετάζει ολόκληρο το οικοσύστημα κινητικότητας και βιωσιμότητας για να προσφέρει μια απαράμιλλη εμπειρία πελατών, διαμορφώνοντας το μέλλον του κλάδου μας και ανοίγοντας το δρόμο προς το μέλλον, ώστε να δημιουργήσουμε ένα νέο Modern Luxury» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Jaguar Land Rover. στρατηγικής και αειφορίας, Francois Dossa.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Range Rover Sport
Στην Ελλάδα και τα νέα plug-in υβριδικά Range Rover (+τιμές)
Jaguar: Με νέα, δική της πλατφόρμα ηλεκτρικών