Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Jaguar Land Rover: Εξελίσσει το επαναστατικό σύστημα “predictive touch” (+vid)

Ελλάδα 9:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jaguar Land Rover: Εξελίσσει το επαναστατικό σύστημα “predictive touch” (+vid)

ΝΕΑ

Jaguar Land Rover: Εξελίσσει το επαναστατικό σύστημα “predictive touch” (+vid)

ΝΕΑ

Η Jaguar Land Rover δοκιμάζει μια καινοτόμα τεχνολογία διεπαφής που εξελίχθηκε με τη βοήθεια του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ προκειμένου να κρατήσει τα μάτια των οδηγών στο δρόμο, μειώνοντας παράλληλα την εξάπλωση βακτηρίων και ιών.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα που είναι γνωστό ως «predictive touch» χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και αισθητήρες ώστε να προβλέψει την πρόθεση του χρήστη στην οθόνη αφής χωρίς να χρειάζεται πραγματικά αυτός να ακουμπήσει το δάχτυλό του στην οθόνη αφής.

Η Jaguar Land Rover λέει ότι οι εργαστηριακές δοκιμές αλλά και οι δοκιμές στο δρόμο απέδειξαν πως η τεχνολογία πρόβλεψης αφής θα μπορούσε να μειώσει την προσπάθεια και τον χρόνο αλληλεπίδρασης ενός οδηγού έως και 50% περιορίζοντας παράλληλα τη διάδοση βακτηρίων και ιών, κάτι στο οποίο αναμένεται οι καταναλωτές να δώσουν προτεραιότητα σε έναν κόσμο μετά τον COVID-19.

Η τεχνολογία περιλαμβάνει έναν ανιχνευτή χειρονομιών που χρησιμοποιεί αισθητήρες βασισμένους στην όραση ή ραδιοσυχνότητες για να συνδυάσει πληροφορίες με βάση τα συμφραζόμενα, όπως προφίλ χρήστη, σχεδιασμό διεπαφής και περιβαλλοντικές συνθήκες με δεδομένα διαθέσιμα για άλλους αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένου ενός ιχνηλάτη ματιών, προκειμένου να συμπεράνει την πρόθεση του χρήστη σε πραγματικό χρόνο.

Advertisement
Advertisement

“Καθώς οι χώρες σε όλο τον κόσμο εξέρχονται από το lockdown, παρατηρούμε πόσες καθημερινές συναλλαγές καταναλωτών πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας οθόνες αφής: εισιτήρια σιδηροδρόμων ή κινηματογράφων, ΑΤΜ, check-in αεροδρομίου και αυτοεξυπηρέτηση σούπερ μάρκετ, καθώς και πολλές βιομηχανικές και κατασκευαστικές εφαρμογές”, αναφέρει ο Human.

Ο ειδικός τεχνικός της Machine Interface στη Jaguar Land Rover, Lee Skrypchuk, είπε: «Η τεχνολογία προγνωστικής αφής εξαλείφει την ανάγκη να αγγίξεις μια διαδραστική οθόνη και θα μπορούσε, ως εκ τούτου, να μειώσει τον κίνδυνο εξάπλωσης βακτηρίων ή ιών σε επιφάνειες».

Τα μοντέλα Jaguar Land Rover περιλαμβάνουν ήδη πράγματα για τη βελτίωση της προσωπικής ευεξίας, όπως ένα Monitor Condition Driver, ακύρωση θορύβου κινητήρα και ιονισμό αέρα καμπίνας με φιλτράρισμα PM2.5 για τη σύλληψη εξαιρετικά λεπτών σωματιδίων και αλλεργιογόνων.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. οι κινητήρες Ingenium της Jaguar Land Rover

Advertisement

Η Jaguar Land Rover εξελίσσει υδρογονοκίνητο SUV

Jaguar Land Rover: Προνομιακή εξυπηρέτηση και προσφορές στο service

Advertisement