Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Jaguar και Land Rover παραμένουν στην Tata Motors

Ελλάδα 15:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jaguar και Land Rover παραμένουν στην Tata Motors

ΝΕΑ

Jaguar και Land Rover παραμένουν στην Tata Motors

ΝΕΑ

Η εταιρία από την Ινδία, η οποία χρηματοδοτεί την Jaguar Land Rover διαψεύδει, με επιστολή του προέδρου της Natarajan Chandrasekaran (προς την στην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Theresa May) τις φήμες περί πώλησης της JLR.

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gs@newsauto.gr)

“Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι παραμένουμε πιστοί στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και επιτυχία της Jaguar Land Rover” ξεκινά την επιστολή του ο προέδρος της Tata, Natarajan Chandrasekaran, και προσθέτει: “Η Jaguar Land Rover θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τις παγκόσμιες προκλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας και για αυτό η διοίκηση λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για να οδηγήσει την εταιρεία στην επιχειρηματική αριστεία, συνεχίζοντας παράλληλα να επενδύει σε καινοτόμα προϊόντα και τεχνολογίες, προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο”.

Advertisement
Advertisement

Επίσης στην επιστολή Chandrasekaran αναφέρονται και τα σημεία για την πιθανή πώληση της JLR: “Δεν υπάρχει καμία αλήθεια στις φήμες ότι η Tata Motors θέλει να εκχωρήσει το μερίδιό της στη Jaguar Land Rover ή να καταργήσει τη Jaguar. Είμαι σίγουρος πως αυτά τα εγγενή πλεονεκτήματα, σε συνδυασμό με τις εστιασμένες προσπάθειες της διοίκησης για μεσοπρόθεσμη βελτίωση των επιδόσεων και τη βελτίωση της επιχειρησιακής μόχλευσης, θα συμβάλουν ώστε η Jaguar Land Rover να προσφέρει σταθερή, ανταγωνιστική και αυξανόμενη ταμειακή ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια”.

Σας θυμίζουμε ότι στα τέλη Οκτωβρίου η Tata Motors ανακοίνωσε ένα νέο πλάνο αναδιάρθρωσης σχετικά με την Jaguar Land Rover, στο πλαίσιο της επαναφοράς της εταιρείας σε θετική τροχιά, μετά τα αλλεπάλληλα «χτυπήματα» που έχει υποστεί, τόσο με το Brexit, καθώς και τις συνεχείς διαμάχες μεταξύ Η.Π.Α. και Κίνας, όσο και με την πτώση σε πωλήσεις των diesel οχημάτων.

LREEastnor